Ανελέητος ο πόλεμος κατά του ΓεΣΥ και των υποστηριχτών του

Της
Ελένης Κωνσταντίνου

 

Ανελέητος ο πόλεμος κατά του ΓεΣΥ και των υποστηρικτών του

O Θωμάς Αντωνίου δεν χρειάζεται συνήγορους και υπερασπιστές, για την πορεία του μιλά το Γενικό Σύστημα Υγείας, το οποίο, παρά τα προβλήματα και τις αδυναμίες του, είναι γεγονός. Είναι μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές κατακτήσεις στον τόπο μας προς όφελος του κάθε πολίτη, ακόμα και αυτού που πριν μερικά χρόνια η πρόσβασή του σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ήταν αποτρεπτική.

Λυσσαλέος είναι ο πόλεμος που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα κατά του ΓεΣΥ, και που έφθασε ακόμη να στοχοποιήσει και τον υπό παραίτηση πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΑΥ. Οι πολέμιοι του ΓεΣΥ προφανώς και χάνουν πολλά για να συνεχίζουν με κάθε τρόπο να θέλουν να δαιμονοποιούν το σύστημα υγείας αναλώνοντας τις δυνάμεις τους πώς θα στρέψουν ακόμη και τους πολίτες εναντίον και όχι προσπαθώντας να το βελτιώσουν.

Όσοι δημοσιογράφοι ασχολήθηκαν με τα θέματα υγείας και το ΓεΣΥ γνωρίζουν τον Θωμά Αντωνίου, τον έχουν δει στις αίθουσες της Βουλής να παλεύει για την εφαρμογή του. Ένας άνθρωπος που αμισθί προσέφερε τις υπηρεσίες του και όπως λένε και άλλοι, σε συνεδρίες του Δ.Σ., που ενδεχομένως να δημιουργείτο ζήτημα ασυμβίβαστου, έστω κι αν νομικά ήταν καλυμμένος αποχωρούσε, για να είναι και ηθικά καλυμμένος.

Σήμερα ο άνθρωπος αυτός δέχεται έναν ανελέητο πόλεμο, έναν πόλεμο που όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά πως στόχος δεν είναι αυτός, αλλά το ίδιο το ΓεΣΥ.

Αλήθεια, δεν είναι ασυμβίβαστο όταν υπουργοί ενέκριναν διαβατήρια προς όφελος συγγενών τους ή συνδεδεμένων δικηγορικών γραφείων; Ή όταν ακόμη μέχρι και το δικηγορικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας αιτείτο για πολιτογραφήσεις;

Στην επιστολή παραίτησής του ο Θωμάς Αντωνίου ήταν ξεκάθαρος. Οι επιθέσεις έχουν πολιτική διάσταση, επιθέσεις οι οποίες το τελευταίο διάστημα εκπορεύονται δυστυχώς και από θεσμικούς φορείς και κύκλους που αντιπαρατάχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στην εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Και ενώ αναμένονται οι γνωματεύσεις από πλευράς Γενικού Εισαγγελέα και της Επιτροπής Ασυμβίβαστου για το κομμάτι που αφορά στο ασυμβίβαστο, η Ελεγκτική Υπηρεσία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχει ασυμβίβαστο, προκαλώντας ερωτήματα τα οποία έθεσε και ο ίδιος ο κ. Αντωνίου, τονίζοντας πως ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, προχώρησε με δικές του γνωματεύσεις, προχώρησε σε επιδίκαση, επέβαλε καταδίκη και τελικά παρέδωσε το θέμα στο Υπουργικό. Αυτό, τόνισε ο κ. Αντωνίου μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του «Άστρα», ξεπερνά τα όρια των καθηκόντων του Γενικού Ελεγκτή. Ο κ. Αντωνίου επεσήμανε πως είναι ευπρόσδεκτη κάθε διερεύνηση εφόσον προέρχεται από αρμόδιους θεσμούς και όπως ανέφερε, στην επιστολή που επέδωσε προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τονίζει ότι το ζήτημα είναι καθόλα πολιτικό κι όχι προσωπικό ή νομικό. Ο πρόεδρος του ΟΑΥ μίλησε μάλιστα για υπερβάλλοντα ζήλο του Γενικού Ελεγκτή στην προσπάθεια να τον κυνηγήσει, σημειώνοντας ότι θα ήταν να καλύτερα να μη χαρακτηρίσει τις ενέργειές του, οι οποίες, είπε, παραπέμπουν σε εμπάθεια. Ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι λίγες ημέρες προηγουμένως και ενώ είχε ανακοινωθεί ο διορισμός του προέδρου του ΠΙΣ στον ΟΑΥ, δεν τέθηκε θέμα ασυμβίβαστου, έστω και αν ο συγκεκριμένος ιατρός ήταν κατά του ΓεΣΥ και δεν συμμετέχει καν σε αυτό.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.