Ανέλπιστα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα Μαυρογιάννη στην Πάφο

Υψηλά ποσοστά για τον Α. Μαυρογιάννη σε Αγία Μαρίνα Χρυσοχούς, Σαλαμιού, Μέσα Χωριό και Νατά 

 

Ανέλπιστα θετικό χαρακτηρίζεται το εκλογικό αποτέλεσμα του Ανδρέα Μαυρογιάννη στην Πάφο. Ακόμη και τα πιο αισιόδοξα στελέχη του εκλογικού επιτελείου δεν περίμεναν ότι το εκλογικό ποσοστό του θα ξεπερνούσε το αντίστοιχο εκλογικό ποσοστό που είχε συγκεντρώσει το ΑΚΕΛ στις βουλευτικές εκλογές του 2021. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης συγκέντρωσε 2% υψηλότερο ποσοστό και περίπου 2.000 ψήφους περισσότερες. Συγκεκριμένα, έλαβε 19,37% και 7.479 ψήφους, ενώ το ποσοστό του ΑΚΕΛ ήταν 17,15% και 5.539 ψήφοι. Η εκλογική βάση του ΑΚΕΛ είχε δεχθεί ασφυκτική πίεση λόγω της καταγωγής των άλλων δύο υποψηφίων.

Η σκληρή δουλειά των μελών και φίλων του ΑΚΕΛ αλλά και η επιτυχημένη προεκλογική εκστρατεία του Ανδρέα Μαυρογιάννη όχι μόνο κάλυψε τις απώλειες που υπήρξαν, αλλά κατάφεραν να προσθέσουν περίπου 2.000 ψήφους. Μόλις ξεκαθάρισε ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα ήταν στον 2ο γύρο με μικρή διαφορά από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, στο εκλογικό επιτελείο επικρατούσε πανηγυρική ατμόσφαιρα και πίστη ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα είναι ο τελικός νικητής των εκλογών και ότι η Κύπρος την επόμενη Κυριακή θα γυρίσει σελίδα. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης εξασφάλισε τα υψηλότερα του ποσοστά στην Αγία Μαρίνα Χρυσοχούς με πέραν του 38%, στη Σαλαμιού με 32% και στο Μέσα Χωριό και στη Νατά με 30%. Στο χωριό Επισκοπή της Πάφου ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έλαβε 46 ψήφους, όσους και ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ ο Αβέρωφ Νεοφύτου έλαβε 42. Ακόμη και στη Γεροσκήπου, από την οποία κατάγεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έλαβε ποσοστό 21,66%. Στην Πόλη Χρυσοχούς, επίσης όπου είχε ερείσματα ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης εξασφάλισε ποσοστό 20,83%.

Στην Πάφο ο Νίκος Χριστοδουλίδης ουσιαστικά εξασφάλισε το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων που τον στήριξαν συν 6% από τον ΔΗΣΥ και 3% από το ΕΛΑΜ. Ξεπέρασε οριακά το 50% που ήταν το μικρότερο ποσοστό που ανέμεναν τα μέλη του εκλογικού επιτελείου του. Στην Πάφο το ΕΛΑΜ έχασε σχεδόν τη μισή εκλογική του δύναμη, ενώ οι απώλειες του ΔΗΣΥ περιορίστηκαν στο 6%.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι στην Πάφο έλαβαν πολύ χαμηλά ποσοστά πιο κάτω από 1% και το άθροισμα όλων ήταν μερικές εκατοντάδες ψήφους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην Πάφο η αποχή περιορίστηκε στο 24,5%.

Κώστας Νάνος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.