«Ανεμούριο» μια μοναδική μπάντα που ανατρέπει τα κυπριακά μουσικά δρώμενα

Τελευταία Παρασκευη του Σεπτεμβρίου και αποχαιρετάμε αυτό το μήνα ραπάροντας στα κυπριακά, αλλά και ροκάροντας. Πέντε νέα παιδιά με όραμα και όρεξη για δημιουργία. Μια παρέα που μαζί αποτελούν το Ανεμούριο: Μια πολύ ξεχωριστή κυπριακή μπάντα που συνδυάζει το Κυπριακό Ραπ με το Ροκ ήχο.

Το Ανεμούριο, είναι μια νεοσύστατη κυπριακή μπάντα με ξεχωριστό μουσικό ύφος που ελπίζουμε πως ήρθε για να μείνει στη κυπριακή μουσική σκηνή. Μας εμφανίσθηκε για πρωτη φορά το 2019 και είναι το πρώτο τέτοιου είδους συγκρότημα που συναντάμε στην Κύπρο.

Είναι πενταμελές συγκρότημα και απαρτίζεται από τους:

Juλio Κομπολόι – Ραπ

Φρειδερίκη Τομπάζου – Φωνητικά

Πέτρος Παπακωνσταντίνου – Μπάσο

Παναγιώτης Ζέζος – Κιθάρα

Στέφανος Πολυμνίου – Τύμπανα

Με τον πολιτικό-κοινωνικό του στίχο αλλά και το ιδιαίτερο ύφος στην μουσική του, το Ανεμούριο έκανε αμέσως τεράστια εντύπωση στην Κυπριακή μουσική σκηνή. Τα μέλη του ραπάρουν κυπριακά, ενώ παράλληλα ροκάρουν στέλνοντας με τους εμπνευσμένους στίχους τους από ότι συμβαίνει γύρω μας ηχηρά κοινωνικά μηνύματα με σκοπό να προβληματίσουν μέσα από τη μουσική τους. Ευχόμαστε ολόψυχα πως ήρθε για να μείνει , γιατί αυτό έχουμε ανάγκη σήμερα, νέα παιδιά, νέους δημιουργούς με όραμα που δίνουν ελπίδα πως τελικά ίσως υπάρχει ένα καλύτερο αύριο μέσα από τη μουσική και τη δημιουργία.

Παίζουν ήδη κάποια ηχογραφημένα κομμάτια του ραπερ Τζουλιο διασκευασμενα, αλλά έχουν κυκλοφορήσει και 2 δικές τους δουλειές ΣΥΡΜΑΤΟΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ που σας προτείνω να τα βρείτε και να τα ακούσετε με πολύ δυνατά τον ήχο.

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.