Ανεμβολίαστοι επαγγελματίες υγείας στην Εντατική Μονάδα και Αιμοκάθαρση

Αδυνατεί να επιβληθεί του θέματος ο ΟΚΥπΥ λόγω των ειδικοτήτων των επαγγελματιών - Αυξήθηκαν οι εισαγωγές με κορωνοϊό

ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Δεν γίνεται να υπάρχουν ακόμα επαγγελματίες υγείας που παραμένουν ανεμβολίαστοι, ενώ εργάζονται στη μονάδα αιμοκάθαρσης και στην εντατική θεραπεία τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ.

Ο Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι στην εντατική εργάζονται άτομα με εξειδίκευση και είναι δύσκολη η μετακίνησή τους σε άλλο τμήμα. Πρόσθεσε ότι ο ΟΚΥΠΥ προσπαθεί αν βρει εκείνους τους τρόπους για να πείσει την πλειοψηφία να προχωρήσει σε εμβολιασμό.

Παράλληλα, για το κρούσμα που εντοπίστηκε στην εντατική μονάδα στο Νοσοκομείο της Πάφου είπε ότι πρόκειται για περιστατικό που εισήχθη στο νοσοκομείο την Κυριακή. Πρόσθεσε ότι το περιστατικό μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λευκωσίας ενώ για τα άλλα πέντε άτομα που ήταν στην ίδια μονάδα μαζί με το κρούσμα, αναμένονται και άλλα αποτελέσματα από τα τεστ κορωνοϊού που υποβλήθηκαν.

Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που είναι θετικοί θα εξεταστεί κατά πόσο μπορεί να γίνει η μεταφορά τους, από τη στιγμή που κάποιοι είναι διασωληνωμένοι. Ο κ. Χαριλάου είπε ότι από την Κυριακή δεν έχουν εισαχθεί άλλα άτομα σε αυτόν τον χώρο.

Παράλληλα, είπε ότι από τις 15 Ιουνίου έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα δημόσια νοσηλευτήρια και οι περισσότεροι είναι κάτω των 40 ετών. Σημείωσε ωστόσο ότι δεν αναμένει μεγάλο αριθμό εισαγωγών.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.