Ανεπαρκής η συντήρηση του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας

Δεν παραλήφθηκε το έργο αφού υποδείχθηκαν παρατυπίες και παραλείψεις που πρέπει να διορθωθούν

 

Η ανεπαρκής συντήρηση του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας προκαλεί σοβαρά προβλήματα για την ασφάλεια και υγεία των μαθητών, υποστηρίζει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λάρνακας. Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας, Πέτρο Χρυσοστόμου, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «μετά από επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τη συντήρηση του ιστορικού κτιρίου του Παγκυπρίου Λυκείου της πόλης».

«Το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο έχει κηρυχτεί διατηρητέο, αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα εξαιτίας της ανεπαρκούς συντήρησής του και άλλων άστοχων παρεμβάσεων χωρίς την κατάλληλη προεργασία και έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές», σημειώνεται.

Η Ομοσπονδία στην επιστολή της ζητά όπως ενημερωθεί άμεσα για τις ενέργειες τις οποίες προτίθεται να προβεί η Σχολική Εφορεία «με στόχο την επίλυση του προβλήματος για να διασφαλίσει την ορθή συντήρηση και διατήρηση του κτιρίου και την ασφάλεια και υγεία των μαθητών».

Τοποθετούμενος για το θέμα ο κ. Πέτρος Χρυσοστόμου ανέφερε ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες και η Σχολική Εφορεία Λάρνακας δεν έχουν ακόμα παραλάβει το έργο από τον εργολάβο, ο οποίος ανέλαβε να προβεί στις απαραίτητες επιδιορθώσεις προκειμένου να συντηρηθεί και να διατηρηθεί σωστά το κτίριο.

Η Σχολική Εφορεία, πρόσθεσε, «έχει υποδείξει στον εργολάβο ορισμένες παρατυπίες και παραλείψεις που πρέπει να διορθωθούν και στη συνέχεια θα ξαναδούμε το θέμα προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι όλα όσα πρέπει να γίνουν στο συγκεκριμένο σχολείο θα είναι σωστά και σύμφωνα με τις απαραίτητες προδιαγραφές».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.