Ανεπαρκής η κυβερνητική στήριξη στα δημόσια νοσοκομεία

Ανεπαρκής είναι η βοήθεια που έχει δοθεί από την κυβέρνηση στα δημόσια νοσηλευτήρια τόνισε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Σε δηλώσεις της είπε ότι το θέμα με την επιβάρυνση των δημόσιων νοσηλευτηρίων λόγω της πανδημίας, έθεσαν σήμερα στον Εκτελεστικό Διευθυντή του ΟΚΥΠΥ Χρίστη Λοϊζίδη κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Υγείας της Βουλής. Σύμφωνα με την κ. Χαραλαμπίδου, ο κ. Λοϊζίδης είπε ότι για να υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα επιβίωσης των δημόσιων νοσοκομείων, θα πρέπει η κρατική ενίσχυση να επεκταθεί πέραν των πέντε χρόνων που έχει ψηφίσει η Βουλή για όσο καιρό κρατήσει η πανδημία, συν έναν επιπλέον χρόνο.

Η κ. Χαραλαμπίδου τόνισε ότι αυτή η πρόταση δεν έχει κατατεθεί ακόμα από τον ΟΚΥΠΥ στην κυβέρνηση. Σημείωσε μάλιστα ότι ίσως η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και να εξετάσει όλα τα προβλήματα που δυσχεραίνουν περαιτέρω τη θέση των δημοσίων νοσηλευτηρίων για να βρεθούν καθοριστικές λύσεις.

Επισήμανε ότι τα νοσοκομεία επιβάλλεται να επιβιώσουν, προσθέτοντας ότι η επιβάρυνση που δέχθηκαν λόγω της πανδημίας θα πρέπει με κάποιον τρόπο να αναπληρωθεί και να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να διασφαλισθεί η επιβίωσή τους. Όπως είπε, τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι το Α και Ω για επιβίωση και στήριξη του ΓΕΣΥ. Τόνισε ότι λάθη στον τομέα της υγείας θα αποβούν σε βάρος της περίθαλψης των ασθενών..

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy