«Ανεπαρκής πρόταση από ΟΚΥπΥ» – Με δυναμικά μέτρα προειδοποιούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις

Με δυναμικά μέτρα προειδοποιούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε περίπτωση που ο ΟΚΥπΥ δεν αλλάξει στάση για τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για τους εργαζομένους, που προσλήφθηκαν από το 2019 με προσωπικά συμβόλαια στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Νίκος Γρηγορίου τόνισε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ πως η πρόταση που παρουσιάστηκε χθες από τον ΟΚΥπΥ είναι ανεπαρκής και κατώτερη των περιστάσεων. Σημείωσε ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα συναντηθούν εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη. Ο κ. Γρηγορίου ξεκαθάρισε ότι αν παραμείνει ίδια η στάση του ΟΚΥπΥ, τότε δεν θα αφήνει άλλα περιθώρια στις συνδικαλιστικές οργανώσεις από τη λήψη δυναμικών μέτρων. Σημείωσε μάλιστα πως ο ΟΚΥπΥ θα είναι ο απόλυτος υπεύθυνος για ότι ακολουθήσει.

Ο κ. Γρηγορίου τόνισε πως ο Οργανισμός πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων με σκοπό να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Ακόμα ανέφερε πως ο ΟΚΥπΥ είναι ο μοναδικός οργανισμός που αρνείται να σεβαστεί τα εργασιακά θέσμια και να καλύψει τους εργαζόμενους με συλλογικές συμβάσεις.


Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν «περπατούν» προς την ίδια κατεύθυνση με τον ΟΚΥπΥ

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν «περπατούν» προς την ίδια κατεύθυνση με τον ΟΚΥπΥ, τόνισε ο πρόεδρος της συντεχνίας νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ, για το θέμα της συνομολόγησης συλλογικής σύμβασης για τους εργαζομένους, που προσλήφθηκαν από το 2019 με προσωπικά συμβόλαια στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Πρόδρομος Αργυρίδης ανέφερε πως ο ΟΚΥπΥ δεν πήρε το μήνυμα από την προειδοποιητική στάση εργασίας αλλά και τις παλαιότερες συναντήσεις τους.

Σημείωσε πως θα εξαντλήσουν μέχρι την τελευταία στιγμή όλα τα περιθώρια, πριν προχωρήσουν σε δυναμικά μέτρα, λέγοντας πως ποτέ δεν ενεργούν αυθόρμητα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.