Ανέπτυξε το πλάνο του στον Μητσοτάκη για άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό ο Α.Μαυρογιάννης

Το πλάνο του για το πώς θα ξεκλειδώσει το αδιέξοδο στο Κυπριακό και για το πως ο ίδιος θα κινηθεί εάν εκλεγεί σε μια προσπάθεια να επανέλθει το κυπριακό σε τροχιά συνομιλιών, ανέπτυξε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας ο υποψήφιος για την προεδρία Ανδρέας Μαυρογιάννης, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα.

Ο κ. Μαυρογιάννης ανέπτυξε την προσέγγιση του για το πώς θα ανακτήσει η Κύπρος την αξιοπιστία της χωρίς κλυδωνισμούς και παλινδρομήσεις αποδεχόμενος το πλαίσιο Γκουτέρες και χωρίς να μπαίνουν στο τραπέζι άλλες σκέψεις ή οτιδήποτε.

Όπως δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ανδρέα Μαυρογιάννη, Λεόντιος Φιλοθέου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επέδειξε ενδιαφέρον για το πώς θα μπει ξανά το κυπριακό σε τροχιά επίλυσης από το σημείο που έμεινε η διαδικασία.

Μπορεί Να Είναι Εικόνα 2 Άτομα, Άτομα Που Στέκονται Και Κουστούμι

Ο κ. Φιλοθέου ανέφερε ότι η συνάντηση κινήθηκε σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα και πέραν του κυπριακού, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σε συνάρτηση με τις προκλήσεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.

 

Η ανακοίνωση και από το εκλογικό επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη για τη συνάντηση:

Κατά τη συνάντηση που διεξήχθη στο Μέγαρο Μαξίμου, ανταλλάχθηκαν απόψεις γύρω από την τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή μας, καθώς και για τις τουρκικές προκλήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το Κυπριακό, με ιδιαίτερη αναφορά από πλευράς του Ανδρέα Μαυρογιάννη στις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν για να επανακτήσουμε την αξιοπιστία μας χωρίς παλινδρομήσεις, να υπερβούμε το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε και να επαναρχίσουμε τις συνομιλίες από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, με μοναδικό στόχο την επίτευξη λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε με το πέρας της συνάντησης, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, επεσήμανε πως είχε την τιμή να γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις και εισηγήσεις για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την αντιξοότητα των τουρκικών προκλήσεων.

«Εκφράσαμε την ευγνωμοσύνη μας στην ελληνική κυβέρνηση για τη σταθερή στήριξη της στην Κύπρο, για το γεγονός ότι εξακολουθεί με απόλυτη σταθερότητα να αποτελεί την προέκταση του βραχίονα μας και να πολλαπλασιάζει την αποτρεπτική μας ισχύ μέσα από την παρουσία της, ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διερχόμαστε», τόνισε.

Καταλήγοντας, εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς στην Ελλάδα, η οποία τη δεδομένη στιγμή αποτελεί δέκτης πολλών προκλήσεων από την Τουρκία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy