Ανεργία στην Κύπρο στο 5,1% τον Ιούνιο σύμφωνα με τη Eurostat

Στο 5,1% κινήθηκε τον Ιούνιο του 2022 ο εποχιακά προσαρμοσμένος δείκτης της ανεργίας στην Κύπρο, συγκριτικά με 6,6% στην ευρωζώνη και 6,0% στην ΕΕ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, ο δείκτης σημείωσε μικρή αύξηση στην Κύπρο σε σχέση με τον Μάιο όταν βρισκόταν στο 4,9% και μείωση σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο όταν βρισκόταν στο 8,8%.


Στην ευρωζώνη, ο δείκτης της ανεργίας παρέμεινε σταθερός τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο, ενώ σημείωσε πτώση σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021 όταν βρισκόταν στο 7,9%. Ο δείκτης της ανεργίας στο σύνολο της ΕΕ επίσης παρέμεινε σταθερός σε σχέση με τον Μάιο και μειώθηκε σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο όταν βρισκόταν στο 7,2%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat, 12.931 εκατομμύρια άτομα ήταν άνεργοι τον Ιούνιο στην ΕΕ, εκ των οποίων τα 10.925 εκατομμύρια στην ευρωζώνη. Σε σύγκριση με πέρσι τον Ιούνιο, η ανεργία μειώθηκε κατά 2.311 εκατομμύρια στην ΕΕ, εκ των οποίων 1.957 εκατομμύρια στην ευρωζώνη.

Στην Κύπρο 24 χιλιάδες άτομα ήταν άνεργοι τον Ιούνιο, αριθμός που αποτελεί αύξηση σε σχέση με 23 χιλιάδες τον Μάιο και μείωση σε σχέση με 41 χιλιάδες τον περασμένο Ιούνιο.


Επίσης φέτος τον Ιούνιο, οι άνεργοι νεότεροι των 25 ετών στην ΕΕ ανέρχονταν στα 2.546 εκατομμύρια άτομα, εκ των οποίων 2.073 εκατομμύρια στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης της ανεργίας για τους νέους βρισκόταν στο 13,6% τόσο στην ΕΕ όσο και στην ευρωζώνη, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τον Μάιο όταν βρισκόταν στο 13,3% στην ΕΕ και στο 13,2% στην ευρωζώνη.

Σε απόλυτους αριθμούς, σε σχέση με τον περασμένο Μάιο, οι άνεργοι νέοι αυξήθηκαν κατά 59 χιλιάδες άτομα στην ΕΕ και κατά 64 χιλιάδες άτομα στην ευρωζώνη. Σε σχέση με πέρσι, ο δείκτης μειώθηκε κατά 527 χιλιάδες άτομα στην ΕΕ και κατά 450 χιλιάδες άτομα στην ευρωζώνη.


Στην Κύπρο ο δείκτης ανεργίας για τους νέους τον Ιούνιο παρέμεινε σταθερός σε σχέση με τον Μάιο στο 11,7%, και μειώθηκε σε σχέση με πέρσι τον Ιούνιο όταν βρισκόταν στο 18,3%.

Σε απόλυτους αριθμούς στην Κύπρο, οι άνεργοι νέοι παρέμειναν στους 4 χιλιάδες τον Ιούνιο, έχοντας μειωθεί σε σχέση με πέρσι όταν ανέρχονταν στις 7 χιλιάδες.

Όσον αφορά την ανεργία ανά φύλο, τον Ιούνιο ο δείκτης ανεργίας για τις γυναίκες βρισκόταν στο 6,4% στην ΕΕ, χωρίς μεταβολή σε σχέση με τον Μάιο. Ο δείκτης ανεργίας για τους άντρες βρισκόταν στο 5,7%, επίσης χωρίς μεταβολή.


Στην ευρωζώνη ο δείκτης ανεργίας για τις γυναίκες βρισκόταν στο 7,0% και για τους άντρες στο 6,2%, χωρίς μεταβολή σε σχέση με τον Μάιο.

Στην Κύπρο, ο δείκτης ανεργίας για τις γυναίκες βρισκόταν στο 6,1%, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τον Μάιο όταν βρισκόταν στο 5,6%. Ο δείκτης ανεργίας για τους άντρες βρισκόταν στο 4,2%, σημειώνοντας μείωση από το 4,3% τον Μάιο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.