Παραδοχή Πυρίλλη για ευθύνες του δήμου για τις καταστροφές στη λεωφόρο Περνέρα

Ανέστειλαν τα έργα για τους οχετούς για να περάσει η τουριστική σεζόν, παραδέχθηκε ο δήμαρχος Παραλιμνίου για τα αίτια καταστροφών από πλημμύρες στη λεωφόρο Περνέρα. Ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Πυρίλλης παραδέχθηκε χθες ότι το έργο της συμπλήρωσης του δικτύου οχετών ομβρίων μέχρι τη θάλασσα ήταν στην ευθύνη του δήμου, ομολογώντας ότι η εγκατάσταση των οχετών αναστάληκε προκειμένου να περάσει η τελευταία τουριστική σεζόν χωρίς εργοτάξιο στην περιοχή.

«Τα έργα θα άρχιζαν τις επόμενες μέρες, αλλά μας πρόλαβε ο καιρός», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, απαλλάσσοντας την εργοληπτική εταιρεία που κατασκεύασε την καινούργια λεωφόρο Περνέρα από την ευθύνη. Καταλόγισε όμως ευθύνη στην εταιρεία για τη συνολική καθυστέρηση παράδοσης του δρόμου. «Εάν ο εργολάβος παρέδιδε εγκαίρως, όλα θα ήταν ολοκληρωμένα και δεν θα παρουσιάζονταν τα προβλήματα», σημείωσε.

Από την πλευρά της η εταιρεία, διά του υπεύθυνου του έργου, Άριστου Νεοφυτίδη, ξεκαθάρισε ότι οι ζημιές ήταν εκτός του ορίου ευθύνης του εργολάβου. Όπως ανέφερε ο κ. Νεοφυτίδης, οι πλημμύρες προκλήθηκαν λόγω μη τοποθέτησης οχετών ομβρίων που έπρεπε να εγκατασταθούν από το δημαρχείο και δεν συμπεριλαμβάνονταν στο συμβόλαιο του δρόμου.

Οι καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν τις καταστροφές στο οδικό δίκτυο και σε σπίτια και υποστατικά σημειώθηκαν μεταξύ 5:00 και 6:00 το πρωί την περασμένη Τετάρτη. Να σημειωθεί ότι η λεωφόρος Περνέρα ξηλώθηκε σχεδόν εκ βάθρων από τις καταρρακτώδεις βροχές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε 49 κλήσεις από την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου εκείνο το 24ωρο.

Τάσος Περδίος