Ανεβαίνει και η επιδημιολογική ομάδα το κατώφλι του Προεδρικού για μέτρα ενόψει εορτών

Για τις 18:30 μεταφέρθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους τέσσερις Υπουργούς, προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση των τελευταίων ημερών, σε σχέση με την πανδημία.

Το κατώφλι του Προεδρικού θα περάσει και η επιδημιολογική επιστημονική ομάδα με όλα τα ενδεχόμενα και τα σενάρια για την επόμενη ημέρα να είναι στο τραπέζι.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει το απόγευμα ευρεία σύσκεψη με τους Υπουργούς Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Οικονομικών, καθώς επίσης και με την επιδημιολογική ομάδα για τα επόμενα μέτρα που θα ληφθούν για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι ενδείξεις σε σχέση με τα καθημερινά τριψήφια νούμερα κρουσμάτων και την αύξηση εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) δεν επιτρέπουν εφησυχασμό ή οποιαδήποτε σκέψη, για πιθανή χαλάρωση των μέτρων, σύμφωνα με πληροφορίες.

Φουντώνουν οι φήμες για κλείσιμο όλων των σχολείων νωρίτερα, εάν συνεχιστεί η επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης και η αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, ενώ στις εισηγήσεις των ειδικών περιλαμβάνεται επίσης το κλείσιμο των εστιατορίων και των καφετεριών μέχρι τα Χριστούγεννα, τα οποία θα προσφέρουν υπηρεσίες delivery και take away, καθώς και μείωση του αριθμού των συναθροίσεων.

Παράλληλα, στο τραπέζι βρίσκεται η εισήγηση για γενικό lockdown, ενώ όπως φαίνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ θα παραμείνει μέχρι και τον Ιανουάριο ενώ θα αυξηθεί ο αριθμός των rapid test.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΟΕΛΜΕΚ θα έχουν το μεσημέρι οι οργανωμένοι γονείς μέσης εκπαίδευσης και η ΠΣΕΜ. Σύμφωνα με πληροφορίες, φουντώνουν οι φήμες για κλείσιμο όλων των σχολείων νωρίτερα, εάν συνεχιστεί η επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης και η αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Αυτό που ξεκαθαρίζεται πλήρως, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε χαλάρωση, αν δεν αλλάξει άρδην η κατάσταση, μέχρι την Παρασκευή.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.