Απεργία οδηγών λεωφορείων στην Πάφο – Δεν πληρώθηκαν τον μισθό τους

Ανέβασαν χειρόφρενο την Τετάρτη οι οδηγοί των λεωφορείων του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι μέχρι και χθες, Τρίτη, δεν είχε καταβληθεί ο μισθός του Μαΐου. Οι εκπρόσωποι των συντεχνιών προειδοποιούν με κλιμάκωση των μέτρων αν δεν καταβληθεί οι μισθός.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας της Συντεχνίας ΣΕΚ, Πέτρος Δημοσθένους, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι «είμαστε σε δίωρη στάση εργασίας από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 10:00 γιατί η εταιρεία δεν έχει καταβάλει την μισθοδοσία του μηνός Μαΐου».

Σύμφωνα με τον κ. Δημοσθένους, με βάση και την σχετική νομοθεσία, η καταβολή του μισθού πρέπει να γίνεται το αργότερο μέχρι και την τελευταία ημέρα του μήνα. Πρόσθεσε πως επειδή υπήρχαν πολλές καθυστερήσεις κατά τους προηγούμενους μήνες – με αποκορύφωμα τον μήνα Απρίλιο, όταν έγινε καθυστέρηση πέντε ημερών στην καταβολή του μισθού – είχαν προειδοποιήσει την εταιρεία αλλά και το Υπουργείο ότι «δεν θα ανεχθούν πλέον οποιαδήποτε καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών». Για αυτό, εξήγησε, κατήλθαν σήμερα σε αυτή την στάση εργασίας.

Προειδοποίησε επίσης πως εάν μέχρι το απόγευμα δεν γίνει οποιαδήποτε κίνηση από πλευράς εταιρείας και Υπουργείου για την καταβολή των μισθών, το πρωί της Πέμπτης θα κατέλθουν σε επ’ αόριστον απεργία.

Doc.20220601.3373354.Img 40Ee05Ac2F76Df29117445792Dc54428 V 1
×åéñüöñåíï áíýâáóáí ãéá äýï þñåò ïé ïäçãïß ôùí ëåùöïñåßùí ôïõ ïñãáíéóìïý óõãêïéíùíéþí ðüöïõ

Εξαλλου, ο Ανδρέας Ανδρέου εκ μέρους της ΠΕΟ αναφέρθηκε στη δίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων, επισημαίνοντας πως το φαινόμενο της μη έγκαιρης καταβολής του μισθού, είναι «επαναλαμβανόμενο». «Έχουμε στείλει επιστολές, έχουμε κάνει προτροπές αλλά δυστυχώς έχουν μπει στο κενό» είπε.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου, η δίωρη στάση εργασίας είναι προειδοποιητική, ενώ σημείωσε πως εάν δεν καταβληθεί ο μισθός των υπαλλήλων μέχρι αύριο, οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν με επ’ αόριστον απεργία.

Doc.20220601.3373355.Img 9741E7073C7419B30A0802093C96B6E2 V
×åéñüöñåíï áíýâáóáí ãéá äýï þñåò ïé ïäçãïß ôùí ëåùöïñåßùí ôïõ ïñãáíéóìïý óõãêïéíùíéþí ðüöïõ
Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.