Ξεπέρασαν τα 100 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Πάφο, εκ των οποίων τα περισσότερα συνδέονται με το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Όπως μετέδωσε στην πρωινή έκδοση ο ανταποκριτής του ΑΣΤΡΑ στην Πάφο Κώστας Νάνος, στο Νοσοκομείο επικρατεί ένα χάος σημειώνοντας ότι είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Επίσης, βουλευτές και παράγοντες της πόλης ζητούν να επιβληθεί ακόμα και καθολικό lockdown στην Πάφο για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση. Επίσης γιατροί συγκρίνουν την κατάσταση στην Πάφο με την πόλη Ουχάν της Κίνας από όπου ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Στο μεταξύ, ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα περιλαμβάνεται γιατρός στο Νοσοκομείο Πάφου, η οποία βρισκόταν σε απομόνωση εδώ και μέρες. Ο σύζυγός της που είναι επίσης επαγγελματίας υγείας είχε εντοπιστεί θετικός, από τις πρώτες μέρες και νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Η γιατρός στο πρώτο τεστ που έδωσε το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Επανέλαβε ωστόσο το δείγμα και τελικά το αποτέλεσμα είναι θετικό.

Επίσης θετικός στον ιό βρέθηκε και νοσηλευτής που ήταν αποσπασμένος στο αεροδρόμιο της Πάφου αλλά είχε μεταβεί στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου.