Έχουν αποσυρθεί από την μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Πύργο Τηλλυρίας οι εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι εναέριες δυνάμεις αποσύρθηκαν μόλις έπεσε το φως της ημέρας και θα ριχθούν ξανά στην μάχη της κατάσβεσης αύριο, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά μαίνεται εκτός έλεγχου σε περιοχή του Πάνω Πύργου Τυλληριας εδώ και δύομισυ ώρες περίπου . Η φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα σε δασική περιοχή στην τοποθεσία «Αγία Παρασκευή» και επεκτάθηκε γρήγορα προς την τοποθεσία «Φλούδι», ανάμεσα στον Πάνω Πύργο και τον Σταυρό της Ψώκας , πιο κοντά προς τον Πάνω Πύργο.

Η φωτιά είχε βασικό μέτωπο προς τις κατεχόμενες περιοχές γι’αυτό και στα κατεχόμενα έχουν επίσης κινητοποιηθεί. Υπάρχει πάντως μεγάλη ακόμη απόσταση μέχρι να προσεγγίσει την περιοχή του Λιμνίτη. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο κατάσβεσης.

Τόσο η πυροσβεστική υπηρεσία όσο και το τμήμα δασών έχουν καλέσει στην υπηρεσία προσωπικό που δεν εργαζόταν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του τμήματος δασών και Α’ Συντηρητής Δασών Χρίστο Χρίστου δεν υπάρχει ένδειξη από πού ξεκίνησε η φωτιά.