Άνευ ουσίας χαλαρώσεις για γυμναστήρια και φροντιστήρια

Τα μέτρα χαρακτηρίζονται εκ νέου αλλοπρόσαλλα και ανεξήγητα

 

Οι νέες χαλαρώσεις σε γυμναστήρια και φροντιστήρια δεν βρίσκουν ικανοποιημένους τους ιδιοκτήτες, καθώς για άλλη μια φορά θεωρούνται «δώρον άδωρον», ενώ χαρακτηρίζονται εκ νέου παράλογες και αλλοπρόσαλλες.


Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φροντιστηριούχων, Ηρόδοτος Νεοφύτου, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων δεν θέλουν να πάνε στη “Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας”, αλλά να λάβουν εξιτήριο για να μπορέσουν να δουλέψουν», προσθέτοντας ότι δεν αλλάζει ουσιαστικά κάτι με τις χθεσινές εξαγγελίες για τα φροντιστήρια. Μιλώντας στον «Άστρα» εξέφρασε την απορία «γιατί δεν λειτουργούν κανονικά τα φροντιστήρια, αφού άνοιξαν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, από τη στιγμή που είναι αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης κατά τις απογευματινές ώρες». Ο κ. Νεοφύτου σημείωσε ότι τα ιδιωτικά φροντιστήρια εξακολουθούν να κάνουν υβριδικά το μάθημα, κάτι που είναι δύσκολο και εξουθενωτικό. Πρόσθεσε ότι αν οι κυβερνώντες θέλουν να ελέγξουν τη διασπορά του ιού, πρέπει να αφήσουν τα εγκεκριμένα φροντιστήρια να δουλέψουν ανεμπόδιστα, γιατί, όπως είπε, στο τέλος αναγκάζονται οι γονείς να πάνε σε παράνομα φροντιστήρια. Επίσης, ο κ. Ηροδότου είπε ότι δεν υπάρχει λογική τη στιγμή που επιτρέπεται σε χώρους εστίασης να παρευρίσκεται κάποιος με άλλους 7, να μην μπορούν να είναι μέσα σε μια τάξη οι μαθητές με τις κατάλληλες αποστάσεις, μάσκες και αντισηπτικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των γυμναστηριούχων, Χρίστος Κονδύλης, χαρακτήρισε τις εξαγγελίες «δώρον άδωρον». Όπως είπε, οι κυβερνώντες τούς έβαλαν μέσα σε μια βάρκα, τους άφησαν μεσοπέλαγα και αυτή τη φορά τους έβαλαν και μια μεγάλη πέτρα στο λαιμό. Οι νέες εξαγγελίες μεγεθύνουν αντί να λύνουν το πρόβλημα, συνέχισε, για να σημειώσει πως πολλά γυμναστήρια δεν θα ανοίξουν, καθώς δεν συμφέρει να μπουν σε μερική απασχόληση και να δουλεύουν με 5 άτομα. Την ίδια ώρα, ο κ. Κονδύλης γνωστοποίησε ότι ο σύνδεσμος θα έχει επαφές με εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να δοθούν διευκρινιστικές απαντήσεις για τη στήριξή τους. Σημείωσε ωστόσο ότι αν δεν υπάρχει στήριξη, τότε δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα γυμναστήρια. Είπε ακόμα ότι είναι τεράστια η πίεση από τον κόσμο, λέγοντας ότι προσπαθούν και αυτοί να τους εξηγήσουν τα ανεξήγητα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας που έδωσαν για το προηγούμενο διάταγμα, λέγοντας ότι είχαν αναφερθεί σε πλήρη αναστολή γυμναστηρίων και στο τέλος τούς έβαλαν σε μερική αναστολή. Όπως είπε, οι μεγάλοι χώροι δεν μπορούσαν να ανοίξουν, συνεπώς οι κυβερνώντες τούς μετέφεραν με δόλο προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.