Ανήλικες αδελφές στα δίκτυα διακινητών ναρκωτικών

Καθημερινό σχεδόν φαινόμενο, όπως αποκαλύπτεται μέσα από τις υποθέσεις που επιλαμβάνονται οι Διωκτικές Αρχές, αποτελούν τα περιστατικά με νεαρά άτομα και μάλιστα ανήλικα παιδιά, τα οποία πέφτουν στα δίκτυα των εμπόρων ναρκωτικών και των άλλων επιτήδειων του είδους.

Η τελευταία υπόθεση που διερευνά η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών αφορά δύο αδελφές, 13 και 15 ετών στη Λεμεσό, τις οποίες φαίνεται να εκμεταλλευόταν 22χρονος από την Ινδία, προμηθεύοντάς τις με ναρκωτικές ουσίες. Η αποκάλυψη της θλιβερής κατάστασης στην οποία βρέθηκαν οι δύο αδελφές έγινε όταν η 13χρονη έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις της, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της κι όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τις εξετάσεις που της έγιναν εντοπίσθηκε στο αίμα της η ναρκωτική ουσία crystal ice.

Όπως ήταν επόμενο, ενημερώθηκε σχετικά η ΥΚΑΝ, η οποία στα πλαίσια της διερεύνησης της υπόθεσης πήρε κατάθεση και από τη 15χρονη, μέσα από την οποία προέκυψε ότι και οι δύο αδελφές έκαναν χρήση ναρκωτικών. Από περαιτέρω ανακρίσεις προέκυψε μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία προμηθευτής των ναρκωτικών στα δύο κορίτσια ήταν ο 22χρονος.

Το βράδυ της Πέμπτης, η 15χρονη μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον 22χρονο διευθέτησε ραντεβού μαζί του για να της δώσει ναρκωτικά, οπότε η Αστυνομία που παραμόνευε κατάφερε να τον συλλάβει. Χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού και εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα 7ήμερης κράτησης.

Οι ανακριτές της ΥΚΑΝ συνεχίζουν να ανακρίνουν διάφορα πρόσωπα σε μια προσπάθεια να οδηγηθούν σε συνεργάτες του 22χρονου, οι οποίοι δεν αποκλείεται να έχουν στην κατοχή τους άλλα ναρκωτικά με τα οποία προμηθεύουν νεαρά ευάλωτα πρόσωπα.

Χρήστος Χαραλάμπους

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy