Ανησυχία για τους εξωγενείς κινδύνους για την οικονομία εκφράζουν ΑΚΕΛ – ΚΕΒΕ

ΑΚΕΛ και ΚΕΒΕ συμφώνησαν σε συνάντηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού με την ηγεσίας του ΚΕΒΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Φειδία Πηλείδη, ότι η κυπριακή οικονομία αντιμετωπίζει σημαντικούς εξωγενείς κινδύνους, ενώ εξέφρασαν από κοινού την άποψη ότι μια λύση στο Κυπριακό θα δώσει ώθηση στην οικονομία.

Σε δηλώσεις μετά από τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι η κυπριακή οικονομία πέραν από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει επειδή βρίσκεται σε μνημόνιο, θα δεχτεί επιπτώσεις από μια σειρά αρνητικών οικονομικών εξελίξεων στο διεθνές επίπεδο, όπως οι εξελίξεις στη Ρωσία, την Ουκρανία και την Ελλάδα.

«Εκφράσαμε λοιπόν την ανησυχία μας για τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας για το 2015 και θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει ένας συνολικός σχεδιασμός, όχι στα πλαίσια της φιλοσοφίας του μνημονίου, γιατί αν είναι σε εκείνα τα πλαίσια δεν θα μπορέσουμε ποτέ να πάμε σε ανάπτυξη η οποία είναι απαραίτητη για να υπάρξει η επανεκκίνηση όπως λέμε της οικονομίας», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι είναι ταυτόσημη η προσέγγιση ΑΚΕΛ – ΚΕΒΕ ότι μια σωστή λύση στο Κυπριακό θα δώσει τεράστια ώθηση στις δυνατότητες της κυπριακής οικονομίας να πάει μπροστά. Όπως είπε, θα πρέπει να επιδιωχθεί η λύση στο Κυπριακό μέσα στα πλαίσια που έχουν συμφωνηθεί διαχρονικά, η οποία να είναι δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι συζητήθηκε επίσης η ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη παραγωγικότητα στον δημόσιο τομέα και να γίνουν οι σωστές διαρθρωτικές αλλαγές για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Πέραν των πιο πάνω, ο ΓΓ ΑΚΕΛ, είπε ότι με το ΚΕΒΕ υπάρχουν και ζητήματα στα οποία διαφωνούν όπως στο θέμα της ιδιωτικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών.

Ο κ. Πηλείδης ανέφερε ότι τα θέματα τέθηκαν ευθέως και με διαφάνεια στο τραπέζι, προσθέτοντας ότι υπάρχει σύγκλιση σε πολλούς τομείς ενώ οι οποίες διαφωνίες υπάρχουν θα πρέπει να συζητούνται για να μικραίνουν οι διαφορές εκεί που είναι δυνατό.

«Ανησυχούμε πάρα πολύ από κάποιους εξωγενείς παράγοντες που τους έχει αναφέρει ο ΓΓ και θα επηρεάσουν αρνητικά την οικονομία το 2015, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι αν μπορούσε να υπάρξει πρόοδος στο θέμα της επίλυσης του εθνικού θέματος, σίγουρα αυτό θα έδινε μια τεράστια ώθηση προς την σωστή κατεύθυνσης στην οικονομία», ανέφερε.

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία τους για συνέχιση του διαλόγου για σημαντικές πτυχές της κυπριακής οικονομίας.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy