Ανησυχίες για λειτουργία παλιού μεταλλείου στο Καραβοστάσι

Για ακόμη μια φορά ο Τύπος στα κατεχόμενα ασχολείται με το πρώην μεταλλείο της CMC στο Καραβοστάσι με την Κίπρις να γράφει για την περιβαλλοντική έκθεση για την διαχείριση του χώρου που ετοίμασε η εταιρεία Cyprus Free Zone & Marine Logistic Ltd.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο πρόεδρος του “συνδέσμου” προβολής της Λεύκας, Αχμέτ Χιζλί ανέφερε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχτούν τη λειτουργία εγκαταστάσεων στον χώρο της CMC, αφού σύμφωνα με την περιβαλλοντική μελέτη, εντοπίζονται 20 περίπου σημεία τα οποία θα έχουν αρνητική επίδραση στο περιβάλλον.

Ο κ. Χιζλί σημείωσε ότι ήδη ο “σύνδεσμός” τους έχει αποστείλει σχετική επιστολή στο “τμήμα” περιβάλλοντος, στην οποία καταγράφονται οι θέσεις τους. Εξέφρασε τις αμφιβολίες του “συνδέσμου” για την ορθότητα της αξιολόγησης της περιβαλλοντικής έκθεσης εκ μέρους του “υπουργείου” τουρισμού και περιβάλλοντος, αφού για τον σκοπό αυτό έχουν ανατεθεί καθήκοντα σε τρεις καθηγητές του Πανεπιστημίου Τσιουκούροβα της Τουρκίας, οι οποίοι δεν έχουν εμπειρία στο αντικείμενο και δεν απευθύνθηκαν στον “λαό”, τις τ/κ ΜΚΟ και τις “αρχές” τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής για τις απόψεις τους για το θέμα αυτό.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.