Ανισότητες στον Αθλητισμό – «Γκολ στη Ζωή: Απουσία ελέγχου και λογοδοσίας

Τα συμπεράσματα των τριών δημόσιων διαλόγων που πραγματοποίησε στο πλαίσιο του έργου ELIS (Eliminating Inequalities in Sports) πρόσφατα σε Ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσία ο Εθελοντικός – Φιλανθρωπικός Οργανισμός των Ποδοσφαιριστών «Γκολ στη Ζωή».

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου, στην Ημερίδα παρευρέθηκαν η βουλευτής Ρίτα Σούπερμαν, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης, ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Νίκος Καρτακούλλης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Άντρος Κουλουμπρής, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Γιώργος Πάπουτσος, ο Γιώργος Γιαπανάς εκ μέρους της Κυπριακής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού (ΚΕΔΑ), καθηγητές πανεπιστημίων. Την παρουσίαση έκανε ο Μικαέλο Παπαδάκης, εκ μέρους του «Γκολ στη Ζωή».

Στην Ημερίδα τονίστηκε πως πολλές νομοθεσίες περί Ισότητας υπάρχουν, ωστόσο, η απουσία ελέγχου και λογοδοσίας είναι αυτή που απουσιάζει. Η κα Σούπερμαν υποστήριξε ότι έγιναν ήδη πολλά από την Πολιτεία προς την κατεύθυνση της ισότητας αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσουν και άλλα, ενώ ο κ. Νεοφυτίδης στάθηκε ιδιαίτερα στην ανισότητα ευκαιριών και αμοιβής για άνδρες και γυναίκες, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και σε άλλα αθλήματα, αναφέροντας και χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Ακολούθως, παρουσιάστηκε το Έγγραφο Πολιτικής ως προϊόν των διαλόγων. Ανάμεσα σε άλλα σημειώνεται πως οι λόγοι που δεν προωθείται μια Γυναίκα στην Ηγεσία του Αθλητισμού ή δεν ενδιαφέρεται να προωθηθεί, ποικίλουν και κυρίως συμπυκνώνονται στην ανάγκη κοινωνικής αλλαγής.

Μιας αλλαγής που θα βοηθήσει να εμπεδωθεί πως η ευθύνη για την οικογένεια δεν βαραίνει κυρίως τη γυναίκα, κάτι που θα της ελευθερώσει χρόνο και θα της επιτρέψει να ασχοληθεί εθελοντικά με τα κοινά και τη διοίκηση του αθλητισμού, ο οποίος στην Κύπρο διοικείται ακόμα κυρίως από εθελοντές.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.