«Ανησυχεί» το ΚΕΒΕ για το αν ειναι ψηλός ο κατώτατος μισθός των εργαζομένων


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Τις ανησυχίες τους γύρω από τον καθορισμό του εθνικού κατώτατου μισθού εξέφρασαν χθες Δευτέρα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΒΕ στην Υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στα γραφεία του Επιμελητηρίου στη Λευκωσία.

Αυτό ανέφερε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, ο οποίος εξήγησε ότι οι εργοδότες «ανησυχούν για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, γιατί θεωρούν ότι αν είναι υψηλός, θα επηρεάσει ιδιαίτερα τις εργασίες των επιχειρήσεων».

Όπως είπε ο ίδιος, η υπουργός από πλευράς της διαβεβαίωσε ότι θα καθοριστεί ένας «δίκαιος κατώτατος μισθός, ο οποίος δεν θα επηρεάζει τις επιχειρήσεις που είναι σωστές, αλλά θα στοχεύει να αντιμετωπίσει περιπτώσεις επιχειρήσεων που δίνουν πολύ χαμηλούς μισθούς, κάτω από το σημερινό ελάχιστο εισόδημα, ή και αυτούς που δηλώνουν μισθούς πολύ χαμηλότερους από αυτούς που δίνουν πραγματικά».

Με τον καθορισμό του κατώτατου μισθού σκοπός είναι, είπε ο κ. Αγκαστινιώτης, να διασφαλίζεται ότι θα δηλώνεται τουλάχιστον αυτός ο μισθός, ώστε να γίνονται και οι αντίστοιχες εισφορές στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, στο ΓεΣΥ και αλλού, προκειμένου στο μέλλον οι εργαζόμενοι να έχουν τις δέουσες συντάξεις και απολαβές.

«Θεωρούμε ότι ο διάλογος προχωρά καλά», πρόσθεσε ο κ. Αγκαστινιώτης, λέγοντας όμως ότι η υπουργός δεν ανακοίνωσε το ύψος του μισθού στο Δ.Σ. του ΚΕΒΕ, και ευχήθηκε ότι θα εισακουσθούν όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση, προκειμένου να είναι ομαλή και η συνέχεια του διαλόγου.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.