«Ανησυχία» εκφράζει η Οργάνωση Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής για τις εξελίξεις στη Σχολή

Να λάβει «πολύ σοβαρά» υπόψη την παρέμβαση της Επιτρόπου Διοικήσεως στο θέμα καταγγελιών για εκφοβισμό των μελών της «και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων», καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής, η Οργάνωση Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής (ESSA), η οποία εκφράζει την «ανησυχία» της σε σχέση με τις εξελίξεις στη Σχολή.

Σε ανακοίνωση, η ESSA αναφέρει ότι θεωρούν πως είναι «προς τη σωστή κατεύθυνση» η απόφαση του Εφόρου Συντεχνιών να παραπέμψει την καταγγελία τους στο Γενικό Εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση, με ενδεχόμενο την ποινική δίωξη του Διευθυντή της Σχολής.

Υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση ότι η Οργάνωση είχε καταγγείλει στον Έφορο Συντεχνιών τον Διευθυντή της Σχολής για εκφοβισμό των μελών της, τον Οκτώβριο του 2021. Η καταγγελία, αναφέρεται, έγινε μετά την αποστολή επιστολής από τον Διευθυντή στα μέλη της Συντεχνίας, αποκαλώντας «παράνομη» την αυθόρμητη στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει και απειλώντας με λήψη πειθαρχικών μέτρων σε περίπτωση συμμετοχής τους σε απεργιακές δράσεις.

«Αν το Διοικητικό Συμβούλιο διοικούσε δίκαια τη Σχολή, θα έθετε σε διαθεσιμότητα τον Διευθυντή μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της καταγγελίας από τον Γενικό Εισαγγελέα. Δυστυχώς, όμως, στη Σχολή μόνο οι συνδικαλιστές τίθενται σε διαθεσιμότητα για τη συνδικαλιστική τους δράση,» αναφέρει η Οργάνωση.

Αναφέρεται ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι «μια σημαντική επίσης χτεσινή (17/06/2022) εξέλιξη» είναι η επιστολή της Επιτρόπου Διοικήσεως προς το Διοικητικό Συμβούλιο, με κοινοποίηση στην ESSA και στο καταγγέλλον πρόσωπο, τη Γραμματέα της Συντεχνίας. Η νέα καταγγελία της οφειλόταν στην πειθαρχική έρευνα που θα αρχίσει εναντίον της, με κύριο σημείο αυτής της έρευνας να είναι η καταγγελία του Διευθυντή στην Επίτροπο για σεξιστική συμπεριφορά απέναντί της, προστίθεται, με την Οργάνωση να υπενθυμίζει «πως ακόμη μία γυναίκα συνδικαλίστρια θα περάσει από πειθαρχική διαδικασία για τον ίδιο λόγο.»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Επίτροπος δηλώνει απερίφραστα, πως τα πρόσωπα που ασκούν το δικαίωμά τους να ζητήσουν την εξωδικαστική παρέμβαση τής Επιτρόπου Διοικήσεως, προστατεύονται από την οικεία νομοθεσία και συγκεκριμένα από το άρθρο 11, όπου προβλέπονται ποινές φυλάκισης ή προστίμου ή και οι δύο ποινές για όποιο πρόσωπο την παραβιάζει.

«Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη την παρέμβαση της Επιτρόπου Διοικήσεως και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, σύμφωνα με τους όρους εντολής τού διορισμού τους από το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.