Ανησυχία για πληροφορίες περί σχεδιαζόμενων απολύσεων στην Αγγλική Σχολή, εκφράζει ο Χρ. Χριστοφίδης

Το ζήτημα της Αγγλικής Σχολής ενεγράφη ως αυτεπάγγελτο θέμα από το ΑΚΕΛ στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας, την Τετάρτη.

Σε δηλώσεις του, ο Χρίστος Χριστοφίδης, Βουλευτής ΑΚΕΛ, ανέφερε ότι φαίνεται ότι σοβεί μια νέα κρίση στην Αγγλική Σχολή, προσθέτοντας ότι δέχεται παράπονα από γονείς μαθητών και μαθητριών για το γεγονός ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης και ακρίβειας υπάρχουν και νέες αυξήσεις στα δίδακτρα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Χριστοφίδης εξέφρασε την ανησυχία του για πληροφορίες περί σχεδίου απολύσεων εκπαιδευτικού προσωπικού στην Αγγλική Σχολή, οι οποίες, όπως είπε, συνδέονται με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Σχολή και με «εκδικητικές κινήσεις έναντι ακαδημαϊκού προσωπικού το οποίο αντέδρασε έντονα σε κάποιες μεθοδεύσεις της διοίκησης».

Ακόμη, ο κ. Χριστοφίδης σημείωσε ότι η ηρεμία και η σωστή λειτουργία της Αγγλικής Σχολής είναι πρώτιστα ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου που διορίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κάλεσε το ΔΣ αλλά και την Προεδρία της Δημοκρατίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να διασφαλίσουν την ηρεμία και τη σωστή λειτουργία της Σχολής.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.