Ανησυχία για το πύρινο μέτωπο στη Μαλακάσα – Τεράστια η καταστροφή

Καμμένο τοπίο στην περιοχή Κήρινθο κοντά στην Λίμνη Ευβοίας, Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021. Η τεράστια πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια παραμένει ανεξέλεγκτη, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΣ

Στο δύσκολο μέτωπο της Μαλακάσας Αττικής έπεσε το βάρος των πυροσβεστικών δυνάμεων καθ’ όλη της νύχτα της Παρασκευής, καθώς η πυρκαγιά κινείτο ανεξέλεγκτη με κατεύθυνση τον Ωρωπό και την Πάρνηθα.

Με εντολή των αρχών εκκενώθηκαν, αργά το βράδυ της Παρασκευής, οι οικισμοί Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μήλεσι, Μπάφι, Μαυροσουβάλα και Λεβίδι, καθώς η φωτιά διέσχισε την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, κινούμενη προς δασική έκταση της περιοχής του Ωρωπού.

Cna T0A20C82Ecc2F4A41B070B89788B90778 Scaled

Στόχος του επιχειρησιακού σχεδίου της Πυροσβεστικής είναι ο έλεγχος του πύρινου μετώπου, πριν από την έναρξη των ισχυρών ανέμων που αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.


Εξαιρετικά δύσκολη και η μάχη στο μέτωπο της Βόρειας Εύβοιας, όπου πραγματοποιήθηκε η μετακίνηση κατοίκων με πλωτά μέσα από την περιοχή της Λίμνης. Σύμφωνα με το Λιμενικό, 650 άτομα από την περιοχή απομακρύνθηκαν με πλωτά μέσα από το λιμάνι της Λίμνης και από παρακείμενη παραλία προς την κατεύθυνση της Αιδηψού.

Cna T9D5Eb4E057F34B319Bb6C00Ba5F152B3 Scaled
Εθελοντές προσπαθούν να περιορίσουν την αναζωπύρωση της φωτιάς χρησιμοποιώντας κλαδιά κατά τη διάρκεια δασικής πυρκαγιάς στο τατόϊ, παρασκευή 6 αυγούστου 2021. Απε-μπε/απε-μπε/κωστασ τσιρωνησ

Αναφορικά με τη φωτιά στην Ηλεία, ένα από τα μέτωπα της πυρκαγιάς που έκαιγε στο δάσος της Νεμούτας πέρασε και στη γειτονική Αρκαδία. Εντατικές προσπάθειες ελέγχου της πυρκαγιάς κατέβαλαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στην περιοχή της Μάνης, με την τοπική αυτοδιοίκηση να συνδράμει με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Cna Tcee34D6C10Cc44E196Abe3666Fd8C602 Scaled
Καμμένο τοπίο στην περιοχή κήρινθο κοντά στην λίμνη ευβοίας, παρασκευή 6 αυγούστου 2021. Η τεράστια πυρκαγιά στη βόρεια εύβοια παραμένει ανεξέλεγκτη, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα. Απε-μπε/απε-μπε/παναγιωτησ κουροσ

Στην έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για ένα πάρα πολύ δύσκολο 24ωρο, κατά το οποίο σημειώθηκαν 98 νέες ενάρξεις πυρκαγιών, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν συνολικά σε 154 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.


Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν, όπως είπε, οι ενεργές πυρκαγιές σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία, καθώς και σε Μεσσηνία, Μάνη, Τολοφώνα, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Κρήτη και Γρεβενά.

Cna T25455Ab1C536419Fb04394Bfa262F9D9 Scaled
Εθελοντές προσπαθούν να περιορίσουν την αναζωπύρωση της φωτιάς χρησιμοποιώντας κλαδιά κατά τη διάρκεια δασικής πυρκαγιάς στο τατόϊ, παρασκευή 6 αυγούστου 2021. Απε-μπε/απε-μπε/κωστασ τσιρωνησ

Ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Παράλληλα ενημέρωσε ότι στο πλαίσιο των ερευνών των κλιμακίων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και των αστυνομικών αρχών, έχουν γίνει τρεις συλλήψεις υπόπτων στη Φωκίδα, στην Αττική και στην Καλαμάτα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.