Ανησυχία γονιών για διαδικτυακά μαθήματα

Το 65% δεν προσπαθούν το ίδιο εν σχέσει με τη φυσική παρουσία 

Ένα ποσοστό της τάξης του 65% γονιών πιστεύουν ότι τα παιδιά τους δεν προσπαθούν το ίδιο στα διαδικτυακά μαθήματα, διαφάνηκε σε έρευνα που διεξήγαγε το Κυπριακό Ινστιτούτο Στατιστικολόγων (ΚΙΣ) μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του με αντικείμενο το θέμα της διαδικτυακής διδασκαλίας. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΙΣ η έρευνα που διεξήχθη αφορούσε άτομα ηλικίας 35 και άνω (γονείς με παιδιά στο Γυμνάσιο/Λύκειο) και κάλυπτε ολόκληρη την επικράτεια με μέγεθος δείγματος 401 άτομα.

Το αποτέλεσμα της έρευνας έδειξε ότι μόνο το 35% καταβάλλουν την ίδια προσπάθεια.

Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι οι γονείς πιστεύουν ότι τα παιδιά τους θα έχουν χαμηλότερες βαθμολογίες στις εξετάσεις λόγω των διαδικτυακών μαθημάτων. Το ποσοστό που πιστεύει στην άποψη αυτή ανέρχεται στο 76% και μόνο το 24% θεωρεί ότι θα έχει την ίδια βαθμολογία.

Το συμπέρασμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κυπριακού Ινστιτούτου Στατιστικολόγων, είναι ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία από τους γονείς των μαθητών γυμνασιακού/λυκειακού επιπέδου ότι τα διαδικτυακά μαθήματα δημιουργούν μαθητές που γυρίζουν την πλάτη στο σχολείο. Το διαδικτυακό σχολείο μειώνει την προσπάθεια των μαθητών για την κατάκτηση γνώσης και οι μαθητές έχουν λιγότερες προσδοκίες, καταλήγει η ανακοίνωση.

Μαθήματα πειθαρχίας από τους μαθητές 

Μαθήματα για υπομονή και πειθαρχία μάς δίνουν οι μαθητές, δήλωσε στο κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων ο Α’ Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου, Δημήτρης Μικελλίδης.

Ο κ. Μικελλίδης σημείωσε πως τα παιδιά έχουν προσαρμοστεί καλύτερα από τον καθένα στις συνθήκες που επέφερε η πανδημία στον τόπο μας, προσθέτοντας πως δεν αντιδρούν και ούτε δείχνουν να έχουν υποστεί κόπωση από την εφαρμογή των μέτρων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η κοινωνικοποίηση που δεν μπορεί να επιτευχθεί εξ αποστάσεως και το ψυχολογικό κομμάτι είναι οι τομείς στους οποίους τώρα δουλεύουμε περισσότερο.

Σε σχέση με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας ανέφερε πως τηρούνται, όπως με την τήρηση των αποστάσεων και τη μάσκα που φέρουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, αλλά και την τήρηση των αποστάσεων και στα διαλείμματα, με τα αντισηπτικά και τη θερμομέτρηση όλων των παιδιών σε καθημερινή βάση. Παρατήρησε ακόμη πως κάποιοι εκ των μαθητών φέρουν τη μάσκα προστασίας από μόνοι τους.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.