Ανησυχία από κρούσματα κορονοϊού σε δύο Δημοτικά των Πολεμιδιών

Αναστάτωση προκάλεσαν αυξημένα περιστατικά κορονοϊού σε προσωπικό και μαθητές δύο σχολείων των Κάτω Πολεμιδιών, με τη Σχολική Εφορεία να βρίσκεται σε κινητοποίηση. Δεν παρουσιάστηκαν χθες μαθητές στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου καθώς και οι πλείστοι μαθητές του ΙΖ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου.

Όπως ανέφερε στο κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Κάτω Πολεμιδιών, Ανδρέας Θεοδώρου, η Σχολική Εφορεία ενημερώθηκε για τα περιστατικά στα σχολεία από την περασμένη Πέμπτη δίνοντας οδηγίες για κλείσιμο αιθουσών και απολύμανση χώρων.

Διαπιστώθηκε, συνέχισε, ότι από τις εξετάσεις που υποβλήθηκαν μαθητές και δάσκαλοι υπήρχαν περισσότερα περιστατικά, με αποτέλεσμα χθες να μην παρουσιαστεί κανένας μαθητής στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου, ενώ μόλις 30 με 40 μαθητές παρουσιάστηκαν στο ΙΖ Δημοτικό Αγίου Νικολάου.

«Η εκπαίδευση γίνεται μέσω της εφαρμογής Teams, υπάρχουν εκπαιδευτικοί στα σχολεία και εκεί όπου απουσίαζαν εκπαιδευτικοί, λόγω κορονοϊού, έχουν αντικατασταθεί από το Υπουργείο Παιδείας», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε πως σε συνεργασία με το Υπουργείο, το Σύνδεσμο Γονέων και τις διευθύνσεις των σχολείων «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξεπεράσουμε αυτό το θέμα που πραγματικά μας έχει αναστατώσει όλους». Την ίδια ώρα τόνισε ότι «δεν υπάρχει θέμα πανικού. Είμαστε σε καλό δρόμο και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Τα κρούσματα στα δύο Δημοτικά έρχονται να προστεθούν στον μικρό αριθμό θετικών περιστατικών που διαγνώστηκαν σε μαθητές και καθηγητές Γ’ Λυκείων τις προηγούμενες μέρες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.