Ανησυχία από μικρές επιχειρήσεις για το νέο νόμο ενοικιοστάσιουΓια το κράτος φαίνεται ότι είναι πονοκέφαλος οι μικρές επιχειρήσεις και δεν θα τους ενοχλούσε αν κλείσουν όλες, σχολίασε στον ΑΣΤΡΑ ο Σταύρος Αλαμπρίτης εκ μέρους του ΣΥΜΕΑ (Σύνδεσμος Μικρών Επιχειρήσεων).

Αναφερόμενος στο νέο νόμο για το ενοικιοστάσιο, ο κύριος Αλαμπρίτης χαρακτήρισε υπερβολικό να ξεκινά η διαδικασία έξωσης με το να υπάρχει καθυστέρηση ενός μηνός στην καταβολή του ενοικίου.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να συσταθεί ένα ειδικό ταμείο από το κράτος, ώστε να στηρίζονται οι μικρές επιχειρήσεις και να καταβάλλεται το ενοίκιο σε εκείνες τις περιπτώσεις που λόγω των μακροχρόνιων οδικών έργων χάνεται ο κύκλος εργασίας τους.

Είπε μάλιστα ότι θα μπορούσαν επίσης οι μικροεπιχειρηματίες να εξασφάλισαν και δάνειο από το συγκεκριμένο ταμείο αν υπήρχε.

Ο κύριος Αλαμπρίτης είπε ότι έκλεισαν πέραν των 30 χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την χρονιά που ξέσπασε η κρίση.
Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης σημείωσε ότι κυβέρνηση και βουλή πρέπει να κατανοήσουν ότι θα βρεθούμε ενώπιον δυσάρεστων εξελίξεων, αφού δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο στήριξης των μικρών επιχειρήσεων.