Ανησυχίες ΟΕΛΜΕΚ για αυξανόμενα κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς στα σχολεία

Η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει ιδιαίτερη ανησυχία για την αυξητική τάση που συνεχίζει να καταγράφεται, όπως αναφέρεται, σε ό,τι αφορά θέματα παραβατικής και αντικοινωνικής συμπεριφοράς από μερίδα μαθητών/-τριών σε βάρος καθηγητών/-τριών, αλλά και περιουσιακών στοιχείων των τελευταίων.

Αναμφίβολα, αναφέρει σε ανακοίνωση η ΟΕΛΜΕΚ, “τέτοια φαινόμενα αμαυρώνουν την εικόνα του Δημόσιου Σχολείου και προσβάλλουν βάναυσα την αξιοπρέπεια εκπαιδευτικών και μαθητών/-τριών”.

Η ΟΕΛΜΕΚ σε συνεννόηση με την ΟΛΤΕΚ αποφάσισε την πραγματοποίηση σύντομα κοινής δημοσιογραφικής διάσκεψης προκειμένου να αναδειχθεί το φαινόμενο, η έκταση του προβλήματος και οι σοβαρές επιπτώσεις του. Ταυτόχρονα, αναφέρεται, θα κατατεθούν εισηγήσεις και θα απαιτηθεί η λήψη άμεσων μέτρων από πλευράς Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Επίσης θα διευθετηθεί κοινή συνάντηση των Γραμματειών των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και θα υπάρξει στήριξη των αποφάσεων των Καθηγητικών Συλλόγων των σχολείων στα οποία σημειώνονται περιστατικά βίας, συμπεριλαμβανομένων και στάσεων εργασίας, όπου αποφασιστεί.

Σημειώνεται ακόμη ότι μετά από εισηγήσεις της Οργάνωσης στην Επιτροπή Ασφάλειας και Υγείας, θα ξεκινήσει σύντομα η ενίσχυση των περιφράξεων όλων των σχολείων παγκύπρια και η εγκατάσταση θυροτηλεφώνων. Ταυτόχρονα, θα ξεκινήσουν σύντομα και εργασίες, σε περιορισμένο, αρχικά, αριθμό σχολείων, για παροχή πρόσθετης ασφάλειας στους χώρους στάθμευσης των σχολικών μονάδων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.