Ανησυχίες του για ενδεχόμενες επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία εκφράζει ο ΣΕΛΚ

Τις ανησυχίες του για ενδεχόμενες επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία και ιδιαίτερα στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών από τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, εκφράζει ο ΣΕΛΚ.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου, τομείς όπως, ο τουρισμός, οι επενδύσεις, οι υπηρεσίες, τα σιτηρά, το εμπόριο και οι χρηματοπιστωτικές συναλλαγές ενδέχεται να επηρεαστούν από τη σύρραξη στην Ουκρανία, καθώς η Κύπρος έχει στενές εμπορο-οικονομικές σχέσεις και με τις δύο εμπλεκόμενες χώρες, ενώ κίνδυνοι υπάρχουν και από τη γενικότερη αναταραχή που δημιουργήθηκε στην ευρωπαϊκή και κατ’ επέκταση την παγκόσμια οικονομία από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ο ΣΕΛΚ παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και ειδικά τις οικονομικές προεκτάσεις της κρίσης και σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση και άλλους συναρμόδιους Οργανισμούς, προσπαθεί να διαφυλάξει τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και των μελών του, εναρμονιζόμενος πλήρως με τις πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνει η Κύπρος», αναφέρεται.

Τέλος, ο Σύνδεσμος εκφράζει την ευχή και ελπίδα να τελειώσει γρήγορα η σύγκρουση, ώστε σταδιακά να επανέλθουν όλα στην ομαλότητα και η οικονομία στην κανονικότητα της.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy