Ανησυχούν όλοι για την ακρίβεια εκτός από τους κυβερνώντες

Γ.Γ. ΑΚΕΛ: Να αφήσουν τα αποστειρωμένα τους γραφεία και να δουν τον κόσμο...

Το κύμα ακρίβειας που δεν είναι παροδικό και φαίνεται ότι θα ενταθεί, ανησυχεί τους πάντες εκτός από τους κυβερνώντες. Την επισήμανση αυτή έκανε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, στη διάρκεια περιοδείας του στη Λεμεσό όπου μεταξύ άλλων επισκέφθηκε και τη λαϊκή αγορά στα Πολεμίδια και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ακούσει τις αγωνίες παραγωγών και καταναλωτών.

Αναφερόμενος στη διαπίστωση ότι πολλά νοικοκυριά βλέπουν τους προϋπολογισμούς τους να εξανεμίζονται από τις πρώτες μέρες του μήνα και ο κόσμος διερωτάται και ανησυχεί για το πώς θα βγάλει το μήνα, ο Στέφανος Στεφάνου επεσήμανε ότι μαζί με τον κόσμο ανησυχεί και κινητοποιείται και το ΑΚΕΛ, αλλά «όποτε εγείρουμε το θέμα της ακρίβειας σπεύδει είτε ο Υπουργός Οικονομικών είτε η κυβέρνηση είτε ο Δημοκρατικός Συναγερμός να καθησυχάσουν τον κόσμο, να μην παραδέχονται ότι υπάρχει ακρίβεια και πολύ περισσότερο να μην μπορούν να συμμεριστούν τα προβλήματα, τις έγνοιες και τις αγωνίες του απλού κόσμου».

Ζητούμε, είπε, από την κυβέρνηση του Συναγερμού να κατεβεί κάτω στον κόσμο και να ζήσει τα πραγματικά προβλήματα… «να αφήσουν τα αποστειρωμένα τους γραφεία και τους παχυλούς μισθούς που παίρνουν και να δουν πώς πραγματικά ο κόσμος προβληματίζεται και αγωνία για το πώς θα τα βάλει πέρα. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να δει πώς συγκεκριμένα αντιμετωπίζεται αυτό το κύμα ακρίβειας και να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις για να ανακουφίσει τον κόσμο. Αν είναι για τις τράπεζες, τρέχουν αυθημερόν και στέλνουν άρον-άρον νομοσχέδια να τα ψηφίσουμε, αλλά όταν τους λέμε για την ακρίβεια και ότι θα πρέπει να ανακουφίσουν τον κόσμο, δεν παραδέχονται ότι υπάρχει ακρίβεια».

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη πρόταση του κόμματος προς την κυβέρνηση, η οποία αποτελεί σύσταση και της Κομισιόν, η οποία έχει να κάνει με τη μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό από 19 σε 9 τοις εκατόν. Με αυτό τον τρόπο, όπως υπέδειξε, θα ανακουφιστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις και πρέπει η κυβέρνηση να το κάνει.

Μια δεύτερη πρόταση του ΑΚΕΛ αφορά τους ρύπους για τους οποίους η Κύπρος πληρώνει πολλά εκατομμύρια και αυτό «διότι η κυβέρνηση δεν έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει έγκαιρα… και για την έλευση του φυσικού αερίου για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής και για την αύξηση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα με αποτέλεσμα να πληρώνουμε ακριβά το ηλεκτρικό ρεύμα». Το κράτος, όπως επισημαίνεται, έχει έσοδα από τους ρύπους και θα έπρεπε να τα αξιοποιήσει για την προώθηση της πράσινης οικονομίας, αλλά και «αυτή τη δύσκολη περίοδο θα πρέπει με στοχευμένο τρόπο η κυβέρνηση να διαθέσει και να αξιοποιήσει τα έσοδα που έχει από τους ρύπους έτσι ώστε να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν αυτής της δύσκολης περιόδου που, δυστυχώς, φαίνεται ότι θα είναι μακρά και μεγάλη».

Χρήστος Χαραλάμπους

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy