Με Αννίτα Δημητρίου διεκδικεί την Προεδρία της Βουλής ο ΔΗΣΥ

Οι φήμες των τελευταίων ημερών που ήθελαν το ΔΗΣΥ να διεκδικεί την Προεδρία της Βουλής με υποψήφια την Αννίτα Δημητρίου επιβεβαιώθηκαν σήμερα με τον πιο επίσημο τρόπο από τα χείλη του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανακοίνωσε πως το κόμμα του θα εισηγηθεί την υποψηφιότητα της βουλεύτριας του η οποία να σημειωθεί πως κατά την προηγούμενη θητεία της εκτελούσε χρέη γραμματέως του προεδρίου.

Η απόφαση του κόμματος, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ότι η κα Δημητρίου θα διεκδικήσει την θέση μέχρι τέλους της διαδικασίας, δηλαδή μέχρι να γίνει εκλογή του νέου προέδρου του σώματος, σε όποια από τις τρεις φάσεις γίνει αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία εκλογής του προέδρου προνοεί ότι στην πρώτη εκλογή, ο Πρόεδρος θα πρέπει να εξασφαλίσει κατά ένα περισσότερο από τους μισούς.

Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, στη δεύτερη διαδικασία απαιτούνται τα 2/5 των βουλευτών και αν ούτε εδώ υπάρξει εκλογή, τότε στην ρίτη διαδικασία εκλέγεται ο υποψήφιος που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους.

Πρόκειται για συνειδητή επιλογή με ισχυρό συμβολισμό, είπε ο κ. Νεοφύτου, λέγοντας ότι η κα Δημητρίου έχει όλες τις προϋποθέσεις να τύχει υποστήριξη από όλες τις δυνάμεις.

Το πολιτικό σύστημα οφείλει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τις προσδοκίες των πολιτών και να καταθέτει καθαρές προτάσεις, μακριά από συναλλαγές και παζάρια είπε, προσθέτοντας ότι η Προεδρία της Βουλής είναι ιδιαίτερα σημαντικός θεσμός της Δημοκρατίας τόσο συμβολικά, όσο και ουσιαστικά.

Να σημειωθεί πως μέχρι τώρα την υποψηφιότητα τους για την προεδρία, ανακοίνωσαν οι Χρήστος Χρήστου του ΕΛΑΜ, ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου από τους Οικολόγους, ενώ πρόθεση ανακοίνωσαν οι Μάριος Κάρογιαν από ΔΗΠΑ και το ΔΗΚΟ όπως όλα δείχνουν τα στηρίξει δικό του υποψήφιο.

Εξάλλου, αύριο θα ανακοινώσει και το ΑΚΕΛ τις προθέσεις του.

Αννίτα Δημητρίου: Μοιράζομαι την υποψηφιότητα με τις εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες

Με δήλωση της στα ΜΜΕ, η κα. Αννιτα Δημητριου  ευχαρίστησε τον Αβέρωφ Νεοφύτου και χαρακτήρισε ιδιαίτερα τιμητική την πρόταση.

Όπως είπε, “μοιράζομαι με τις κατοντάδες χιλιάδες γυναίκες της Κύπρου μας που υπό-εκπροσωπούνται στα κέντρα λήψης αποφάσεων της χώρας μας εδώ και δεκαετίες παρά τα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση που έγιναν τα τελευταία χρόνια”.

“Είναι ένα μεγάλο βήμα για την έμπρακτη στήριξη της ισότητας στη χώρα μας. Ένα θετικό παράδειγμα για τη μετάβαση σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, στην οποία κάθε γυναίκα μπορεί να πιστεύει στον εαυτό της και στις δυνατότητές της. Με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης αποδέχομαι τηνπρόταση.”

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.