Αννιτα Δημητρίου στον Άστρα: Η ΕΕ λέει όχι σε λύση δυο κρατών

Δεν υπάρχει περίπτωση η Ευρώπη να δεχθεί λύση δύο κρατών στην Κύπρο, ανάφερε στον ΑΣΤΡΑ η πρόεδρος της βουλής Αννίτα Δημητρίου, αποτιμώντας την επίσκεψη της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα στη χώρα μας, αλλά και δική της επίσκεψη στο Βερολίνο.

Τόνισε ότι όσο και αν δεν φαίνονται θετικοί οι οιωνοί πρέπει να εντείνονται οι προσπάθειες για λύση και επανένωση της Κύπρου στη βάση της ΔΔΟ.

Η κυρία Δημητρίου ανέφερε επίσης ότι τον ερχόμενο μήνα θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί και πάλι με την κυρία Μέτσολα, στο πλαίσιο συζήτησης που θα διεξαχθεί με πρωτοβουλία των προέδρων των κοινοβουλίων της ΕΕ για τα θέματα ειρήνης και ασφάλειας.

Όσον αφορά την προθεσμία που έδωσε στα μέλη της βουλής να δηλώσουν δώρα και χαριστικές παροχές που τους δόθηκαν, η πρόεδρος του σώματος εξήγησε ότι αυτό γίνεται με βάση το πλαίσιο του κώδικα που θεσπίστηκε. Θα πρέπει, είπε, κάθε χρόνο οι βουλευτές και βουλεύτριες να προβαίνουν σε σχετική δήλωση για σκοπούς ελέγχου και αρχειοθέτησης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy