Αννίτα και Σκεύη κατά Προδρόμου για την «αντρική Επιτροπή»

Είναι χειρότερη η προσπάθεια αιτιολόγησης από τον Υπουργό Παιδείας ότι ήταν τυχαία ως προς το φύλο η σύνθεση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για το Υφυπουργείο Πολιτισμού τόνισε η βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ανέφερε ότι με αυτή την απόφαση αναπαράγονται στερεότυπα και προκύπτει σοβαρότατο θέμα συμπεριφορών κουλτούρας και αντίληψης. Διερωτήθηκε αν αυτή η κίνηση είναι πολιτισμός, προσθέτοντας ότι κάποια πράγματα που έπρεπε να είναι αυτονόητα, ξανασυζητούνται. Σημείωσε ότι δε μπορεί να εκπροσωπούνται με δυσανάλογο τρόπο οι γυναίκες και αυτό να θεωρείται φυσιολογικό ή κατόρθωμα. Επίσης η κ. Δημητρίου είπε ότι δεν γίνεται εν έτη 2020-2021 να συζητείται το θέμα ισότιμης συμμετοχής των γυναικών και κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει τη σύσταση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τον πολιτισμό.

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά τόνισε ότι με τέτοιες συμπεριφορές και αποφάσεις κάποιοι προσπαθούν να καλύψουν την συντηρητική και οπισθοδρομική τους αντίληψη. Επισήμανε ότι χρειάζεται και η κατακραυγή της κοινωνίας για να αντιληφθούν τα αυτονόητα. Η κ. Κουκουμά υπενθύμισε ότι και ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τον περασμένο Μάρτιο είπε στις γυναίκες ότι φταίνε οι ίδιες γιατί δεν παίρνουν τη θέση που τους αξίζει στην πολιτική και κοινωνική ζωή. Επίσης είπε ότι στο χώρο του πολιτισμού υπάρχουν γυναίκες που έχουν διαπρέψει.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.