Ζητά στοιχεία από τον Γενικό Ελεγκτή για τις ποινικές υποθέσεις στο δικαστήριο

Οι αποκαλύψεις σε σχέση με τις ποινικές υποθέσεις εναντίον δύο εταιρειών του Επίτροπου Ορεινών Κοινοτήτων Γιαννάκη Παπαδούρη και ενός ακόμη συμβούλου του Προέδρου Αναστασιάδη, θορύβησαν το Προεδρικό Μέγαρο το οποίο ζήτησε περισσότερα στοιχεία από τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα μας, ο Γενικός Ελεγκτής έστειλε πρόσφατα επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και τον προϊστάμενο διοίκησης της Προεδρίας, επισημαίνοντας ότι δύο εταιρείες του Επιτρόπου και ένας ακόμη σύμβουλος του ΠτΔ είναι αντιμέτωποι με ποινικές υποθέσεις στο δικαστήριο, για παραβάσεις της νομοθεσίας σε αναπτύξεις στον Καλοπαναγιώτη. Μάλιστα στην ίδια επιστολή επισημαίνεται ότι το Τμήμα Αρχαιοτήτων διαπίστωσε «επεμβάσεις σε αρχαίο μνημείο» από τις πιο πάνω εταιρείες, οι οποίες «αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του περί Αρχαιοτήτων Νόμου».

Ενόψει αυτού ο προϊστάμενος διοίκησης της Προεδρίας Θεοδόσης Τσόλιας έστειλε επιστολή προς τον Γενικό Ελεγκτή ζητώντας «περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες σε σχέση με τις εταιρείες […] έτσι ώστε να μπορέσουμε να απευθυνθούμε στη Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων και τον Έπαρχο Λευκωσίας, για να ζητήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες». Η κυβέρνηση συγκρούστηκε επανειλημμένα τόσο με την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής όσο και τον Γενικό Ελεγκτή, για το θέμα του διορισμού του Γ. Παπαδούρη. Μάλιστα παρά τις επισημάνσεις για ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων, η κυβέρνηση επέμεινε στη θέση της ενώ διόρισε ως συμβούλους και πρόσωπα τα οποία εργάζονταν προηγουμένως σε εταιρείες του Γ. Παπαδούρη.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου