Ανοίγει στις 17:00 εκ νέου η Πύλη Εμβολιασμών μετά το πρωινό μπάχαλο

Ανοίγει εκ νέου στις 5 το απόγευμα η Πύλη Εμβολιασμών του ΓεΣΥ μετά το μπάχαλο που δημιουργήθηκε εξαιτίας της ανικανότητας του Υφυπουργείου Καινοτομίας να προετοιμαστεί αναλόγως για τη μεγάλη ζήτηση που έδειξαν οι πολίτες για να διευθετήσουν ραντεβού.

Συγκεκριμένα, το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και το Υπουργείο Υγείας επιθυμούν να ενημερώσουν τους πολίτες ότι η Πύλη Εμβολιασμών Covid19 θα τεθεί ξανά σε λειτουργία σήμερα, στις 5:00 μμ.

Πιάστηκαν απροετοίμαστοι 

Στις 8π.μ. άνοιξε η πύλη εμβολιασμού για άτομα 61 ετών και άνω ωστόσο ο τεράστιος όγκος επισκεψιμότητας έριχνε συνεχώς την ιστοσελίδα.

Πέντε ώρες μετά η ιστοσελίδα ξεκίνησε σιγά-σιγά να επανέρχεται στην κανονικότητα της, με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκο Κόκκινο να ζητά ακόμη λίγη υπομονή για την πλήρη επαναφορά της σελίδας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από Μέρα σε Μέρα» του ΡΙΚ, ο κ. Κόκκινος δήλωσε ότι η ιστοσελίδα για την Πύλη Εμβολιασμού θα επανέλθει πλήρως σε μία με δύο ώρες, ενώ σημείωσε ότι μέσα σε 3 λεπτά πρόλαβαν να κλειδώσουν 3991 ραντεβού για εμβολιασμό άνω των 61 ετών.

Εμβόλια μόνο της AstraZeneca και ζήτημα με τα sms

Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, είπε ότι έμειναν μόνο εμβόλια της AstraZeneca, ενώ πρόσθεσε ότι λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος με sms, υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο θα λυθεί και όσοι πρόλαβαν και έκαναν τη διαδικασία, αλλά δεν πήραν το απαραίτητο μήνυμα θα ειδοποιηθούν αργότερα.

Tα διαθέσιμα εμβόλια της Pfizer και της Moderna έχουν εξαντληθεί για την ώρα.

«Υπήρχαν 360 αιτήματα για τα συγκεκριμένα εμβόλια το δευτερόλεπτο. Έχουμε περίπου 15-16 χιλιάδες διαθέσιμα AstraZeneca», εξήγησε, γεγονός που φανερώνει την δυσπιστία του κόσμου προς το συγκεκριμένο εμβόλιο.

pili

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα 7 Απριλίου μέχρι και την Πέμπτη, 8 Απριλίου, στις 7 το βράδυ δόθηκαν  19.378 ραντεβού για άτομα άνω των 61 ετών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.