Ανοίγει τις πόρτες του το Πολυδύναμο Κέντρο Τρίτης Ηλικίας στην Πόλη Χρυσοχούς

Έτοιμο να λειτουργήσει είναι το Πολυδύναμο Κέντρο Τρίτης Ηλικίας «Η Ελεούσα του Κύκκου» στην συνοικία Προδρόμι της Πόλης Χρυσοχούς.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πολυδύναμου Κέντρου, Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή, στην παρουσία της Επάρχου Πάφου, παρουσίασε σήμερα το πρωί το Κέντρο και τις υπηρεσίες του με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Τρίτης Ηλικίας «Η Ελεούσα του Κύκκου», το κόστος του οποίου ανέρχεται στα €2.3 εκατομμύρια, αποτελεί είπε ο κ. Παπαχριστοφή μια σύγχρονη, κατασκευασμένη στα Ευρωπαϊκά πρότυπα δομή, σημειώνοντας πως το έργο, συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Πόλης Χρυσοχούς και θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων των διαμερισμάτων Π. Χρυσοχούς και Τηλλυρίας.

Στην δεύτερη φάση της λειτουργίας του κέντρου, προγραμματίζεται να δημιουργηθεί ένα κέντρο ημερήσιας απασχόλησης για ηλικιωμένα άτομα καθώς και χώρος για την εφαρμογή ατομικών και ομαδικών προγραμμάτων γυμναστικής και κινησιοθεραπείας.

Θα υπάρχει προσοντούχο προσωπικό, συνέχισε και το κέντρο έχει εξοπλισθεί ήδη. Όπως επεσήμανε η έπαρχος Πάφου η συνολική δυναμικότητα του κέντρου για το κομμάτι της φιλοξενίας (κλειστή νοσηλεία με διανυκτέρευση) ανέρχεται στις 30 κλίνες, με τις πρώτες 15 να είναι ήδη διαθέσιμες.

Είπε ακόμη ότι ο προσωπικός ιατρός των ηλικιωμένων θα μπορεί να τους επισκέπτεται επι τόπου ενώ στο κόστος περιλαμβάνεται και εξοπλισμός για αποκατάσταση , κυρίως φυσιοθεραπεία.