Ανοίγουν σχολεία σε πληγείσες περιοχές – Υποδέχονται τα παιδιά για στήριξη και απασχόληση

Οι καταστροφές είναι μεγάλες, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, προσθέτοντας ότι ο πόνος και το φορτίο των ανθρώπων πολύ βαρύ.

Ο κ. Προδρόμου, στην παρουσία και της Προέδρου της ΠΟΕΔ , Μύριας Βασιλείου, μετέβησαν σήμερα στο Κέντρο Διαχείρισης που στήθηκε για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Λεμεσό και ορεινή Λάρνακας, στη Βαβατσινιά. Ακολούθως, επισκέφτηκαν το Δημοτικό Ιαματικής, μαζί με τον Κοινοτάρχη Επταγώνιας, Παναγιώτη Τσολάκη, τη Διευθύντρια του Σχολείου, Γιωργούλλα Πατέρα, και τη Διευθύντρια του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Ιαματικής, Μαίρη Χαραλαμπους.

Σε δηλώσεις του από το Κέντρο Διαχείρισης, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «τα σχολεία, όπως και οι άλλες υπηρεσίες του κράτους, θα σταθούν δίπλα στους συμπολίτες μας στις πληγείσες περιοχές».

«Ο πόνος και το φορτίο των ανθρώπων είναι πολύ βαρύ. Τα σχολεία, όπως και οι άλλες υπηρεσίες του κράτους, θα σταθούν δίπλα στους συμπολίτες μας σε αυτές τις πληγείσες περιοχές. Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας θα φροντίσει, ούτως ώστε από αύριο να ανοίξουν ξανά σχολεία, να υποδεχθούν παιδιά, για να δώσουν κατ’ αρχάς την όποια στήριξη και δημιουργική απασχόληση», ανέφερε.

Από την πρώτη στιγμή, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, «οι εκπαιδευτικοί μας έδειξαν προθυμία να βοηθήσουν, πάρα πολλοί εθελοντές προθυμοποιήθηκαν, και μπορώ τώρα να σας ανακοινώσω ότι αύριο το πρωί η Διευθύντρια και μέλη του προσωπικού στο Λύκειο των Λευκάρων θα είναι εκεί, θα υποδεχτούν μαθητές και μαθήτριες, για να συζητήσουν, ώστε να δούμε με ποιους τρόπους μπορούμε να στηρίξουμε, όπως επίσης και τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία κατ’ αρχάς στην Ιαματική, όπου φοιτούν αρκετά παιδιά από την περιοχή, και στη Χοιροκοιτία, αύριο θα υποδεχτούν παιδιά που οι οικογένειές τους θα θελήσουν να τα στείλουν για απασχόληση, και από επόμενη μέρα θα λειτουργήσουμε εκτάκτως θερινά σχολεία».

Όπως είπε, σχετικές ανακοινώσεις θα εκδοθούν από το Υπουργείο.

«Θέλω κλείνοντας να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς και από τη Μέση και από τη Δημοτική και Προδημοτική Εκπαίδευση που αμέσως ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν και να σας ενημερώσω ότι και η Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, οι ψυχολόγοι μας, από αύριο θα είναι στα σχολεία και θα εξετάσουμε με ποιον τρόπο θα βγάλουμε και κάποια προγράμματα ψυχο-συναισθηματικής στήριξης για το επόμενο διάστημα», ανέφερε.

Πρόεδρος ΠΟΕΔ

Η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου, σε δηλώσεις της εξέφρασε τη θλίψη της για όλα αυτά που έχουν συμβεί.

«Τόσο η απώλεια ανθρώπινων ζωών όσο και η καταστροφή του φυσικού πλούτου της περιοχής είναι κάτι που μας θλίβει και μας συγκινεί. Θερμές ευχαριστίες στους αφανείς ήρωες που πάλεψαν και παλεύουν με τις φλόγες. Ως εκπαιδευτικοί όμως η σκέψη μας δε θα μπορούσε να μην στραφεί και στα παιδιά και σε όλες εκείνες τις οικογένειες που έχουν πληγεί. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη στήριξης των παιδιών  και των οικογενειών τους για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες αυτές συνθήκες αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο. Ως εκ τούτου με περηφάνια ενημερώνουμε ότι οι συνάδελφοι μέλη της ΠΟΕΔ θα εργαστούν εθελοντικά τις επόμενες μέρες για να λειτουργήσει κέντρο στήριξης, όπως είπε και ο Υπουργός, για τα παιδιά στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της Ιαματικής και της Χοιροκοιτίας και βεβαίως όλα αυτά με συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας», συμπλήρωσε.

Όπως είπε η κα. Βασιλείου, είναι πολύ σημαντική και η στήριξη σε ψυχολογικό επίπεδο.

«Παράλληλα να πούμε ότι η ΠΟΕΔ τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει για να δει με ποιο άλλο τρόπο θα μπορέσουμε να συμβάλουμε, να βοηθήσουμε στη δύσκολη αυτή κατάσταση που περνάει ο τόπος», κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy