Ανοικτή επιστολή Δημάρχου Έγκωμης προς Υπ. Μεταφορών για στάσεις λεωφορείων – «Σιγή ιχθύος…»

Ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου σε ανοικτή επιστολή του προς τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο ζητά δημόσια, υπεύθυνη και επίσημη ενημέρωση για τις ενέργειες του Υπουργείου σχετικά με την τοποθέτηση ομοιόμορφων και σύγχρονων στάσεων λεωφορείων στην Κύπρο.

«Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την αρχική ανακοίνωση που έκανε στους Δήμους το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών, ότι θα αναλάβει την κατασκευή και τοποθέτηση των στάσεων αυτών, προτρέποντας παράλληλα τους Δήμους να σταματήσουν δικές τους προσπάθειες για αγορά και τοποθέτηση στάσεων, για να μη ενεργεί ο καθένας κατά το δοκούν και να παρατηρείται ανομοιομορφία. Παρόμοια ενημέρωση έγινε από το Υπουργείο σας και πριν ένα χρόνο, στην παρουσία όλων των Δημάρχων μείζονος Λευκωσίας. Έκτοτε, όμως, σιγή ιχθύος», αναφέρει ο κ. Κυριάκου.

Εάν το Υπουργείο σας, σημειώνει ο Δήμαρχος Έγκωμης προς τον κ. Καρούσο, αδυνατεί να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, ορθόν είναι  να μας το πει ξεκάθαρα  για να ξεκινήσουμε αμέσως δικές μας ενέργειες, αν και η ευθύνη ανήκει στο Τμήμα  Δημοσίων Έργων, για να καλύψουμε σοβαρά κενά που υπάρχουν και ταλαιπωρούν τους πολίτες που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης.

«Αναφέρεται, ενδεικτικά, ότι η λεωφόρος Μακαρείου Αθλητικού Κέντρου που καλύπτει τους Δήμους Έγκωμης και Στροβόλου, είναι δρόμος ευθύνης Δημοσίων Έργων τα οποία όφειλαν να διαμορφώσουν καταλλήλως τα πεζοδρόμια και εν συνεχεία να τοποθετήσουν στάσεις και παγκάκια, όπως ακριβώς έπραξαν 200 μέτρα παρακάτω όπου λειτουργεί περιφερειακός σταθμός λεωφορείων. Ενδεικτικά, επίσης, αναφέρεται ότι και στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή που είναι δρόμος ευθύνης Δημοσίων Έργων, έχουν δημιουργήσει στάσεις λεωφορείων χωρίς, όμως, παράλληλη φροντίδα για τοποθέτηση στεγάστρων ή καθισμάτων», προστίθεται.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.