Ανοικτή μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου έκθεση φωτογραφίας για τη ζωή της Άννας Φρανκ στο Δημαρχείο Παραλιμνίου

Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας για τη ζωή της Άννας Φρανκ πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Δημαρχείο Παραλιμνίου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου.

Δελτίο Τύπου του Δήμου Παραλιμνίου αναφέρει ότι τα εγκαίνια της έκθεσης, υπό τον τίτλο: “Αφήστε με να είμαι ο Εαυτός μου”, τέλεσαν ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης και η Πρέσβειρα του Βασιλείου της Ολλανδίας, Elke Merks-Schaapveld, ενώ παρέστησαν η Πρέσβειρα των ΗΠΑ, Judith G. Garber, ο Πολιτικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Ανδρέας Ιγνατίου, ο Επικεφαλής της Πρεσβείας της Αυστρίας, ο Υποδιοικητής της 7ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητου Πεζικού και εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου και του ΤΕΒΕΑ (Τουριστική Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου).

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού τους, τόσο ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, όσο και η Πρέσβειρα του Βασιλείου της Ολλανδίας επισήμαναν τη σημασία της έκθεσης για τη ζωή της Άννας Φρανκ, η οποία στέλνει ισχυρά μηνύματα τόσο από το παρελθόν όσο και από το παρόν, για την καταπολέμηση των εθνικών διακρίσεων και τις δημοκρατικές αξίες της ανοχής, της αποδοχής και της συνύπαρξης, αναφέρεται.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης των εγκαινίων, η μαθήτρια του Ιδιωτικού Σχολείου Xenion, Δάφνη Κουτσόφτα ανέγνωσε απόσπασμα από το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ στα Ελληνικά, τα Αγγλικά και τα Ολλανδικά, προστίθεται.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, την έκθεση συνδιοργανώνουν η Πρεσβεία του Βασιλείου της Ολλανδίας στην Κύπρο, το Σπίτι της Άννας Φρανκ στο Άμστερνταμ και ο Δήμος Παραλιμνίου.

Η έκθεση φιλοξενείται στο Δημαρχείο Παραλιμνίου και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου, ενώ το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι και Σάββατο και Κυριακή από τις 9 το πρωί μέχρι και την 1 το μεσημέρι. Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν ενώ παρέχεται και ενημερωτικό υλικό. Η έκθεση προσφέρεται και για επισκέψεις από σχολεία, αναφέρεται.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy