Άνοιξαν ξανά τα σχολεία-Πως κύλησε η πρώτη ημέρα

Ομαλά επανεκκίνησαν σήμερα τα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς να προσκομίζουν τα απαραίτητα έγγραφα, δήλωσε στον Άστρα ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι δεν έγινε γνωστό αν κάποια παιδιά δεν παρουσίασαν τεστ και επέστρεψαν στα σπίτια τους. Πρόσθεσε ότι κάποια παιδιά παρέμειναν στο σπίτι λόγω του ότι το πιο πιθανόν ήταν επαφές.

Σε ότι αφορά τις παγκύπριες εξετάσεις ο κ. Πολυβίου είπε ότι ξεκινούν στις 21 του μήνα και μέχρι τότε πρέπει όλοι οι εκπαιδευτικοί να έχουν εμβολιαστεί, κάτι που δεν φαίνεται να είναι εφικτό. Το Υπουργείο Παιδείας, είπε, του ανακοίνωσε σήμερα ότι θα σταλεί εγκύκλιος η οποία θα ξεκαθαρίζει τα πράγματα.

Σημείωσε παράλληλα ότι στις τελικές εξετάσεις, με βάση τους κανονισμούς δεν μπορεί να δοθεί δεύτερη ευκαιρία σε ένα παιδί το οποίο δεν θα μπορέσει να παρακαθήσει στις εξετάσεις σε περίπτωση που νοσεί με κορωνοϊό ή πρέπει να βρίσκεται στο σπίτι λόγω επαφής.

Σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τις παγκύπριες εξετάσεις, δήλωσε στον Άστρα ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Χαράλαμπος Διονυσίου.

Υπάρχουν ωστόσο εκκρεμότητες, είπε, οι οποίες εξέφρασε την ελπίδα ότι θα διευθετηθούν στο διάστημα των 10 ημερών που απομένουν μέχρι την έναρξη των εξετάσεων.

Προβληματίζει το ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξει διασπορά του ιού στα σχολεία και να δημιουργηθούν προβλήματα, ενώ τόνισε ότι με βάση τα όσα έχει υπόψη του δεν παρουσιάστηκε σήμερα κανένα πρόβλημα στην επαναλειτουργία των σχολείων.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η ίδια θετικότητα που επέδειξαν όλοι, να συνεχιστεί για να ολοκληρωθούν αισίως οι παγκύπριες εξετάσεις.

Σε ότι αφορά το ότι κάποιοι μαθητές που θα βρίσκονται σε καραντίνα θα αδικηθούν αφού δεν θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις, ο κ. Διονυσίου είπε ότι υπάρχουν και παιδιά που οικουρούν για άλλους λόγους κι ότι είναι άδικο να χάνουν τις εξετάσεις. Η Πολιτεία, είπε, πρέπει να δει το θέμα και να προχωρήσει σε αλλαγές στον κανονισμό.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.