Ανομοιόμορφος διαμοιρασμός των 8 δις ευρώ από τις παραχωρήσεις διαβατηρίων – Πήγαν μόνο στον κατασκευαστικό τομέα


Τα 8 δις ευρώ από τις παραχωρήσεις διαβατηρίων δεν μπήκαν όπως θα έπρεπε στα ταμεία του κράτους προκειμένου να βοηθηθούν αρκετοί τομείς, τόνισε ο οικονομολόγος Κώστας Κυαμίδης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι ο διαμοιρασμός των χρημάτων από τις πολιτογραφήσεις δεν έγινε με ομοιόμορφο τρόπο προς όλη την οικονομία, αλλά πήγαν μόνο στον κατασκευαστικό τομέα. Πρόσθεσε ότι αν μοιράζονταν τα λεφτά σε αρκετούς τομείς τότε θα υπήρχαν περισσότερες θέσεις εργασίας και θα αναπτυσσόταν ο ιδιωτικός τομέας.

Επίσης, σημείωσε ότι θα μπορούσε να γίνει καλύτερο πρόγραμμα, με τη δημιουργία ενός ταμείου ανάπτυξης από το οποίο θα αγόραζαν μερίδια και τα λεφτά θα πήγαιναν σε όλη την οικονομία εκεί και όπου χρειαζόταν.

Παράλληλα, ο κ. Κυαμίδης υπογράμμισε ότι δεν είναι εύκολο να πάρεις πίσω το διαβατήριο από κάποιον, λέγοντας ότι η Κύπρος έχει μπλεχτεί σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Όπως είπε, χρειάζεται να μαζευτούν τα μυαλά της Κύπρου για να δουν πως θα ανταπεξέλθουν από αυτή τη δυσμενή κατάσταση.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News