Ανθεστήρια: Πανδαισία λουλουδιών και μυρωδιών αύριο στις Φοινικούδες

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής απουσίας λόγω του κορονοϊού, επιστρέφουν αύριο Κυριακή τα Ανθεστήρια στη Λάρνακα, η οποία θα φιλοξενήσει τη μεγάλη γιορτή στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων. Στις 6:00 το απόγευμα 35 ανθοστόλιστα άρματα θα παρελάσουν στις Φοινικούδες σε μια πανδαισία λουλουδιών, χρωμάτων και μυρωδιών και μια αποθέωση της άνοιξης και της αναγέννησης της φύσης.

Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή προέρχονται από σχολεία, νηπιαγωγεία, χορευτικά συγκροτήματα και πολιτιστικούς ομίλους και μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας των Φοινικούδων.

Για σκοπούς ομαλής διεξαγωγής της γιορτής, ο Δήμος Λάρνακας αποφάσισε ειδικές τροχαίες ρυθμίσεις, ενημερώνοντας το κοινό ότι λόγω της παρέλασης των ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, 15 Μαΐου 2022, στις 6.00 μ.μ., θα ισχύσουν συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι όποιες αφορούν στο κλείσιμο δρόμων ως ακολούθως:

• Η λεωφόρος Αθηνών θα παραμείνει κλειστή από τις 7.00 π.μ. μέχρι τις 10.00 μ.μ.

• Οι παρόδιοι δρόμοι που οδηγούν στη λεωφόρο Αθηνών θα παραμείνουν κλειστοί κατά τις πιο πάνω ώρες

• Μέρος της λεωφόρου Μακαρίου Γ’ από την οδό Φίλιου Τσιγαρίδη, έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας και η Πλατεία Βασιλέως Παύλου θα παραμείνουν κλειστές από τις 3.00 μ.μ. μέχρι τις  8.00 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια των πιο πάνω ρυθμίσεων θα τοποθετηθούν κατάλληλα σήματα τροχαίας, απαγορευτικές και κατευθυντήριες πινακίδες παράκαμψης. Παράλληλα, θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη διακίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Τάσος Περδίος

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy