Ανθρωπιστική βοήθεια 44 εκ. ευρώ ανακοίνωσε ο Επίτροπος Στυλιανίδης για την Κεντρική Ασία

Ανθρωπιστική βοήθεια ύψους άνω των 44 εκατομμυρίων ευρώ για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στη Νοτιοδυτική και Κεντρική Ασία, οι οποίοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των ετών συγκρούσεων και εκτοπίσεων, καθώς και επαναλαμβανόμενων φυσικών καταστροφών, ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της Κομισιόν, η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει τους Αφγανούς πρόσφυγες και τις οικογένειές τους στο Ιράν και το Πακιστάν, θα βοηθήσει τα θύματα των συγκρούσεων στο Αφγανιστάν και θα βελτιώσει τη διαχείριση των κινδύνων καταστροφών στην Κεντρική Ασία.

Συγκεκριμένα, 25,5 εκατ. ευρώ θα βοηθήσουν τους εσωτερικά εκτοπισμένους στο Αφγανιστάν, οι οποίοι έπρεπε να εγκαταλείψουν τις συγκρούσεις ή τραυματίστηκαν, καθώς και τους πλέον ευάλωτους Αφγανούς πρόσφυγες που επέστρεψαν στη χώρα τους. Η βοήθεια θα επικεντρωθεί σε τομείς όπως η προστασία, η διατροφή, τα καταφύγια έκτακτης ανάγκης, η υγεία, το πόσιμο νερό, και η υγιεινή.

Η ΕΕ θα υποστηρίξει επίσης και θα επεκτείνει την υποστήριξή της στο Ιράν. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις που εργάζονται στο Ιράν θα λάβουν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ για να συμπληρώσουν τις προσπάθειες για την κάλυψη των βασικών αναγκών των Αφγανών προσφύγων και των οικογενειών τους, με έμφαση στην εκπαίδευση των παιδιών, την προστασία, τα τρόφιμα, το πόσιμο νερό, τις υπηρεσίες υγείας και την υγιεινή.


Οι οργανώσεις στο Πακιστάν θα επωφεληθούν από τη χρηματοδότηση ύψους περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα βοηθήσει κυρίως τους Πακιστανούς που έχουν εκτοπιστεί από εσωτερικές συγκρούσεις και επίσης θα βοηθήσουν στην παροχή βασικών υπηρεσιών στους πρόσφυγες του Αφγανιστάν.

Στην Κεντρική Ασία θα διατεθούν περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ για τη μείωση του κινδύνου καταστροφών, ώστε οι κοινότητες να είναι καλύτερα προετοιμασμένες να ανταποκριθούν σε φυσικούς κινδύνους. Η Κομισιόν έχει χρηματοδοτήσει ορισμένα τέτοια προγράμματα στην περιοχή από το 1996.

“Η βοήθεια της ΕΕ που ανακοινώθηκε σήμερα θα βοηθήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν πληγεί από συγκρούσεις και φυσικές καταστροφές στη Νοτιοδυτική και Κεντρική Ασία, ήμουν πρόσφατα στην περιοχή και είδα από πρώτο χέρι τις ανθρωπιστικές ανάγκες. Η επένδυση στο μέλλον των παιδιών είναι ζωτικής σημασίας για τη σταθεροποίηση ολόκληρης της περιοχής “, δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης. Ο Επίτροπος προέβη στην ανακοίνωση, αφού συναντήθηκε σήμερα με τον κ. Neil Buhne, Ανθρωπιστικό Συντονιστή του ΟΗΕ για το Πακιστάν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.