Αντί να απολογηθούν για την καταστολή, σέρνουν ανθρώπους στα δικαστήρια

Αντί να απολογηθούν για την αστυνομική καταστολή, συνεχίζουν να σέρνουν ανθρώπους στα δικαστήρια, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, με αφορμή την έναρξη της δίκης των 11 πολιτών που διαδήλωναν τον Φεβρουάριο 2021 στο πάρκο Κολοκάση, στους οποίους, μεταξύ άλλων, απαγγέλθηκαν και κατηγορίες για παραβίαση των διαταγμάτων που αφορούσαν την πανδημία.

Σύμφωνα με τον Γ. Κουκουμά, όπως προειδοποιούσε επίμονα τότε το ΑΚΕΛ για τα διατάγματα της κυβέρνησης Συναγερμού, μόλις πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ότι η καθολική και παρατεταμένη απαγόρευση των διαδηλώσεων συνιστά δυσανάλογο και συνεπώς απαράδεκτο μέτρο. «Πόσω δε μάλλον αν αποδειχθεί ότι το κράτος εξαντλεί την αυστηρότητά του επιλεκτικά και αναλόγως αν οι διαδηλώσεις είναι αντικυβερνητικές ή όχι.


Οι δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού μας είναι αδιαπραγμάτευτα και όλοι έχουμε χρέος να επαγρυπνούμε γι’ αυτά απέναντι σε μια κυβέρνηση που προ πολλού διολισθαίνει σε πρακτικές καθεστώτος».

Επίσης και η βουλευτής των Οικολόγων κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα της Αρχής Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας σχετικά με την υπόθεση

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.