Αντί να κλέβουν, ας μοίραζαν αγάπη

Της Νίκης Κουλέρμου

Αν οι κρατούντες έκλεβαν λιγότερα και μοίραζαν αγάπη μέσα από την πολιτική τους, ίσως να μην υπήρχε τόση φτώχεια και ανέχεια, ούτε και η ανάγκη για φιλανθρωπία και διαφήμισή της ακόμα και από την Εκκλησία, που καθηκόντως όφειλε να βοηθά φτωχούς και κολασμένους διαχρονικά και σταθερά και όχι περιστασιακά και επιδεικτικά.

Ναι, θα ήταν καλό ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων να εξομολογηθούν δημόσια ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αν ακολουθούν την προτροπή του Μακαριοτάτου «να σταματήσουμε να κλέβουμε»… Αυτοί που κλέβουν το Δημόσιο με διάφορους τρόπους και κάνουν και τους ελεήμονες και τους καλούς Σαμαρείτες τις γιορτές της αγάπης, θα έπρεπε να τιμωρηθούν και να πάνε ολοταχώς στο σπίτι τους, όχι να κυβερνούν τον τόπο και να τον ρημάζουν.

Και πώς έκλεψαν αυτόν τον τόπο, να μην τα λέμε και να τα ξαναλέμε άγιες μέρες που είναι. Αλλά όλοι γνωρίζουν πως από τα δισεκατομμύρια που πήραν ορισμένοι έναντι των «χρυσών» διαβατηρίων ούτε και ένα σεντ δεν μπήκε στα δημόσια ταμεία της Δημοκρατίας.

Από τις υποτιμημένες αξίες της γης και την ανακατανομή της δεν κέρδισαν οι φτωχοί και οι άκληροι. Μετακύλησε ο πλούτος στα χέρια των ολιγότερων. Οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Ο δείκτης ανισότητας ανέβηκε. Το ίδιο και ο δείκτης της διαφθοράς. Το λέει η διεθνής τράπεζα και όχι μόνο.

Αλλά οι γελοίοι και οι αχρείοι που μας κυβερνούν δεν βλέπουν ούτε φτώχεια, ούτε εξαθλίωση, ούτε άστεγους ούτε κοινωνικά παντοπωλεία. Όλα τα αρνητικά τα χρεώνουν στους προηγούμενους. Ως εάν και δεν διάβασαν πόσες μη κυβερνητικές οργανώσεις μοίρασαν αγάπη όπως επιτάσσει το πνεύμα των Χριστουγέννων και «έκλεισαν» τις τρύπες της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης: Χρηματικό ποσό ύψους τεσσάρων χιλιάδων ευρώ προσέφερε ο Δήμος Λάρνακας για τις ανάγκες του συσσιτίου της πόλης. Συνολικά 500 εισιτήρια για άπορους μαθητές και μαθήτριες της Δημοτικής Εκπαίδευσης Λεμεσού για το χριστουγεννιάτικο χωριό “Christmas Land” παρέδωσε η Αρχή Λιμένων Κύπρου στην Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού. Το Κέντρο Ενηλίκων του Δήμου Δερύνειας συγκέντρωσε τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες του δήμου. Το ίδιο και η ΕΚΥΣΥ Καϊμακλίου. Μέχρι και η Αρχιεπισκοπή ανακοίνωσε τη διανομή των 3.000 καλαθιών με τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι. Το Παγκύπριο Συμβούλιο Εθελοντικών Οργανώσεων και τόσοι άλλοι ων ουκ έστι αριθμός. Μόνο το λεγόμενο Γραφείο του Πολίτη εξαφανίστηκε από τη λίστα των εθελοντών. Και καλά έκανε, αφού το μόνο του έργο ήταν να πληρώνεται για να φαίνεται ο εθελοντισμός ως… κρατικός! Περί ταπεινότητας όπως εγεννήθη ο Θεάνθρωπος ούτε λόγος. Εδώ έκαναν το ρουσφέτι προεδρικό προνόμιο και κατηγορούν την αντιπροσωπεία του λαού ως αυθαίρετη επειδή προστάτευσε τον Κύπριο φορολογούμενο. Πού να βρει κανείς το πνεύμα των Χριστουγέννων με τέτοια βρόμα που βγάζει αυτή η διακυβέρνηση με τα δεκανίκια του κατεστημένου, της επιχειρηματικής εκκλησίας και των τζακιών και των σαλονιών της αστικής τάξης;

Ο κόσμος πονεί και υποφέρει κι αυτοί τα ίδια παραμύθια για να ξαναξεγελάσουν και να ξαναϋποκλέψουν την ψήφο του. Και τους καλούς Σαμαρείτες θα κάνουν και το Δόξα εν Υψίστοις θα ψάλλουν… Το θέμα είναι εμείς όλοι να τους τα ψάλλουμε για την Κύπρο μας και τις επόμενες γενιές. Για να επικρατήσει η ειρήνη στον τόπο μας και στον κόσμο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.