Αντιδιαβρωτικά έργα από εθελοντές του ΑΚΕΛ

Περίπου 60 εθελοντές από το ΑΚΕΛ Λευκωσίας- Κερύνειας, και τις Οργανώσεις του Λαϊκού Κινήματος ΕΚΑ, ΕΔΟΝ, ΠΕΟ και ΠΟΓΟ, δημιούργησαν σήμερα αντιδιαβρωτικές ζώνες στο δάσος του Τροόδους.

Ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία για να δημιουργήσουν συμβολικά και πρακτικά τις συνθήκες για να επανέρθει το χρώμα και η ζωή στο απέραντο μαύρο που δημιούργησε η πρωτόγνωρη περιβαλλοντική καταστροφή της πυρκαγιάς στην κοιλάδα Σολέας τον προηγούμενο μήνα. «Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η δουλειά όλων μας μπορεί να κτίσει πάνω στα χαλάσματα της καταστροφής», δήλωσε ο επαρχιακός γραμματέας Λευκωσίας-Κερύνειας του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης.

«Η πρωτοβουλία αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη των δύο δασοπυροσβεστών μας που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους κατά την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά. Οι πρωτοβουλίες στην περιοχή της Σολιάς θα συνεχιστούν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου με τη διοργάνωση μεγάλου πολιτιστικού Φεστιβάλ», κατέληξε ο κ. Χριστοφίδης.

Με τη σειρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης σημείωσε:

«Η εικόνα αλλά και η οσμή της καμένης γης, αρκετές εβδομάδες μετά την σοβαρότερη περιβαλλοντική καταστροφή που έχει υποστεί ο τόπος μας, συνεχίζει να προκαλεί τα ίδια έντονα συναισθήματα βαθιάς στεναχώριας. Είμαστε εδώ ως ΑΚΕΛ, ως Λαϊκό Κίνημα, για να συμβάλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στη μεγάλη προσπάθεια που απαιτείται για αποκατάσταση της περιοχής.
Μεγάλη ομάδα εθελοντών από το ΑΚΕΛ, την ΕΔΟΝ, την ΠΕΟ, την ΕΚΑ, την ΠΟΓΟ, είμαστε εδώ βοηθώντας στα αντιδιαβρωτικά έργα που έχουν ξεκινήσει, αλλά θα απαιτηθούν τουλάχιστον δύο χρόνια για να ολοκληρωθούν. Η περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής θα πάρει πολλές δεκαετίες. Γι’ αυτό, βρισκόμενοι στο χώρο της καταστροφής, θέλουμε να στείλουμε ξανά μήνυμα για την ανάγκη πρόληψης ώστε να μην ξαναβιώσουμε τέτοιου μεγέθους πυρκαγιές.
Αφιερώνουμε της σημερινή σεμνή εκδήλωση εθελοντικής δουλειάς στους δυο αδικοχαμένους δασοπυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στις καταστροφικές πυρκαγιές.»

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.