Αντιδρά ο «υπ. τουρισμού» στις καταγγελίες για τη διαφήμιση του ψευδοκράτους στη Βρετανία

Είναι νόμιμο δικαίωμα τους να προωθήσουν τη «βόρεια Κύπρο» ως τουριστικό προορισμό, δήλωσε ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός τουρισμού, πολιτισμού, νεολαίας και περιβάλλοντος» Φικρί Ατάογλου σχολιάζοντας στην εφημερίδα London Gazette τις καταγγελίες που έγιναν για τις διαφημιστικές καταχωρήσεις του ψευδοκράτους στην Βρετανία.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η «Κίπρις ποστασί» έγραψε χθες ότι ο κ. Ατάογλου είπε πως με λύπη διαπιστώνουν ότι «η νοοτροπία που δεν ανέχεται ούτε τις διαφημιστικές καταχωρήσεις του τουρισμού της βόρειας Κύπρου δεν έχει αλλάξει και την παρακολουθούμε με δυσπιστία. Χαιρόμαστε που η Βρετανική Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων (ASA), χωρίς να αγνοήσει μια δικαστική απόφαση που κέρδισαν οι Τουρκοκύπριοι το 2005, προέβη σε κατάλληλη δήλωση σχετικά με τις καταγγελίες που έγιναν».

Όπως προσθέτει, «παρά τα εμπόδια στις προωθητικές δραστηριότητες της βόρειας Κύπρου, εμείς κάνουμε τα εμπόδια σκαλοπάτι και φέρνουμε τις προωθητικές μας δραστηριότητες στην κορυφή. Το γεγονός ότι ο τομέας του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πηγές εισοδήματος της οικονομίας της χώρας, παρουσίασε άνοδο είναι ευχάριστο»

Πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε συνεργασία με τον Μεχμέτ Νουρί Έρσοϊ, Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας λέγοντας ότι «οι διαφημιστικές καταχωρήσεις της τδβκ θα συνεχίσουν να μεταδίδονται».

Υπάρχει ένας σημαντικός τουρκοκυπριακός πληθυσμός που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνέχισε λέγοντας ότι οι μικρές κοινότητες είναι πάντα ενωμένες και για το λόγο αυτό, εργάζονται για την περαιτέρω ενίσχυση του υφιστάμενου «δεσμού καρδιάς» με τους Τουρκοκύπριους που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε όλοι μαζί βήματα σαν μια γροθιά ενάντια στα άδικα λόμπι κατά της τδβκ».

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου είχε αντιδράσει στις διαφημίσεις του τ/κ «οργανισμού τουρισμού» χαρακτηρίζοντάς τις παραπλανητικές και το 2005 κατόρθωσε να απαγορευθούν οι εν λόγω διαφημίσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς της βρετανικής πρωτεύουσας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy