Αντιδράσεις από κέντρα αναψυχής και επιχειρήσεις για τα νέα μέτρα

Διαφωνία εξέφρασαν για τα νέα μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας οι σύνδεσμοι κέντρων αναψυχής και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του Άστρα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΚΑ Φάνος Λεβέντης, ανέφερε ότι από τις 15 Δεκεμβρίου όταν θα εισέρχονται στα υποστατικά μόνο εμβολιασμένα άτομα θα μειωθεί περαιτέρω ο κύκλος εργασίας.

Παράλληλα ανέφερε ότι η πρόνοια της παρουσίασης safepass στα άτομα ηλικίας 6 – 11 ετών θα στερήσει από πολλές οικογένειες την επίσκεψη στα κέντρα τις γιορτινές μέρες.

Ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι αυτή η εξαγγελία θα έπρεπε να συνοδευόταν με την άρση όλων των περιορισμών στη λειτουργία των υποστατικών και την απόφαση για 100% πληρότητα.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης, ανέφερε ότι δε μπορούν να εξαγγέλλονται μέτρα που θα φέρουν οικονομικό κόστος στις επιχειρήσεις χωρίς αντισταθμιστικά μέτρα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι με την απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων πολιτών στα καταστήματα, θα χάσουν το 25% των πελατών τους οι οποίοι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.