Αντιδράσεις από την Apple για τον κοινό φορτιστή εκτιμώντας ότι πλήττει πρωτίστως την ίδια

Η Apple δήλωσε αντίθετη στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την περασμένη Πέμπτη, για την καθιέρωση μιας κοινής λύσης φόρτισης για όλες τις σχετικές ηλεκτρονικές συσκευές, θεωρώντας ότι πλήττει πρωτίστως την αμερικανική εταιρεία, η οποία διαθέτει το δικό της ξεχωριστό καλώδιο τύπου Lightning αντί για USB, για τη φόρτιση των iPhone και άλλων προϊόντων της.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και την «Γκάρντιαν», δήλωσε «ανήσυχη ότι ο αυστηρός κανονισμός που επιβάλλει ένα μόνο τύπο φορτιστή πνίγει τον ανταγωνισμό παρά τον ενθαρρύνει, πράγμα που με τη σειρά του θα βλάψει τους καταναλωτές στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο». Επιπλέον, η Apple εξέφρασε αντίρρηση για την 24μηνη μεταβατική περίοδο που δίνεται στις εταιρείες, προκειμένου να συμμορφωθούν με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όταν αυτή τεθεί σε εφαρμογή.

«Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές ήταν πολύ απογοητευμένοι με τους ασύμβατους φορτιστές που συσσωρεύονται στα συρτάρια τους. Δώσαμε στη βιομηχανία άφθονο χρόνο για να βρει τις δικές της λύσεις. Ο χρόνος είναι τώρα ώριμος για νομοθετική δράση για έναν κοινό φορτιστή», δήλωσε η επικεφαλής τεχνολογίας της ΕΕ, Margrethe Vestager. «Αυτή είναι μια σημαντική νίκη για τους καταναλωτές και το περιβάλλον μας και μια κίνηση που συμβαδίζει με τις πράσινες και ψηφιακές φιλοδοξίες μας», πρόσθεσε.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Τιερί Μπρετόν, τόνισε από την πλευρά του ότι ήλθε η ώρα να εξαφανιστεί το θέαμα των πολλαπλών καλωδίων φόρτισης. «Η δουλειά μου είναι να σκοτώνω αυτά τα ‘‘φίδια’’ όποτε μπορώ», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε μάλλον απαξιωτικά για τις αντιδράσεις της Apple: «Τις ξέρω αυτές τις εταιρείες εδώ και χρόνια. Κάθε φορά που παρουσιάζουμε μια πρόταση, αρχίζουν τα ‘‘ωχ, θα είναι ενάντια στην καινοτομία’’. Λοιπόν, όχι, δεν θα είναι ενάντια στην καινοτομία, δεν θα είναι ενάντια σε κανέναν. Όπως καθετί που κάνει η Κομισιόν, θα είναι υπέρ των καταναλωτών».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.