Αντιδράσεις για την υποχρεωτική χρήση πιστωτικών καρτών – Ζητά εξαιρέσεις η ΠΟΒΕΚ

Η ΠΟΒΕΚ ζητά στο παρόν στάδιο να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική χρήση πιστωτικών καρτών, οι επιχειρήσεις που έχουν κύκλο εργασιών κάτω από 12 χιλιάδες ευρώ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Γ.Γ της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης, ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών να δώσει παράταση για να μπορέσουν να συμβληθούν οι μικρές επιχειρήσεις με όλες τις εταιρίες και να γίνονται οι πληρωμές με πιστωτική κάρτα.


Πρόσθεσε επίσης ότι είναι ασύμφορη η χρήση κάρτας για συγκεκριμένα προϊόντα που έχουν πολύ μικρό κέρδος. Να σημειωθεί ότι περίπτερα και άλλες μικρές επιχειρήσεις θεωρούν πως είναι υψηλό το ύψος της προμήθειας που χρεώνεται από τις εταιρείες παροχής της υπηρεσίας των πιστωτικών καρτών, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να ζημιώνουν.

Στο μεταξύ ο κύριος Κουρσάρης είπε ότι δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τι θα γίνεται στις λαϊκές αγορές, παρόλο που το διάταγμα της κυβέρνησης αφορά όλες τις δραστηριότητες.

Από την πλευρά του ο Νουφρής Μιχαηλίδης ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, με παρέμβαση του στον ΑΣΤΡΑ τόνισε ότι η υποχρεωτική χρήση πιστωτικής κάρτας είναι απαράδεκτη, ανέφικτη και καταστροφική για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.