Αντιδράσεις για το διορισμό Αγαθαγγέλου στο ΔΣ ΟΑΥ – Βολές πρώην Υπουργών κατά Αναστασιάδη

Σωρεία αντιδράσεων προκαλεί η απόφαση της Κυβέρνησης να διορίσει τον Πέτρο Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ

Αντιδράσεις προκαλεί ο διορισμός του Προέδρου του ΠΙΣ Πέτρου Αγαθαγγέλου στο Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι είναι οι πρώην Υπουργοί Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου και Γιώργος Παμπορίδης, ο οποίος έστρεψε ευθέως τα πυρά του προς το πρόσωπο του Προέδρου Αναστασιάδη.

«Θεωρούσα ότι είχατε το απαιτούμενο σθένος ν’ αντισταθείτε στους εντεταλμένους του κατεστημένου. Η σημερινή σας κίνηση αποτελεί μια ανοίκεια επίθεση σε ότι κατακτήθηκε με πόνο», τονίζει απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γιώργος Παμπορίδης.

Είστε κατώτεροι των περιστάσεων, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του τέως Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου. Είναι πλέον ξεκάθαρο, αναφέρει, ποιες είναι οι προθέσεις κάποιων, με το να διορίσουν κάποιον που πολεμά το ΓεΣΥ για τους δικούς του -σεβαστούς όπως αναφέρει- λόγους και που αποκαλούσε ως αποστάτες τους γιατρούς που θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ.

Άμεση ήταν και η αντίδραση του προέδρου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, Μάριου Κουλούμα. Δυστυχώς, αναφέρει, ότι κτίστηκε με κόπο και αίμα με καθυστέρηση δεκαετιών, τον τελευταίο χρόνο γίνονται προσπάθειες να χαλαστεί και να αποδομηθεί.  Σήμερα έπεσε όπως είπε χαρακτηριστικά και το φύλο συκής.

Από την πλευρά της η ΠΕΟ διερωτάται, πως είναι δυνατό, μέσα στο Συμβούλιο του ΟΑΥ να είναι ο πρόεδρος αυτών που θεσμικά, με βάση τον νόμο διαπραγματεύεται τις αμοιβές των μελών του. Διερωτάται αν τελικά είναι με αυτό τον τρόπο που η κυβέρνηση θέλει στήριξη του ΓΕΣΥ.

Ο διορισμός του Δρος Αγαθαγγέλου, προς αντικατάσταση του Δήμου Δημοσθένους, μέχρι τις 21 Νοεμβρίου του 2022, ανακοινώθηκε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.  Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο όταν υπήρξε ξανά εισήγηση για διορισμό του προέδρου του ΠΙΣ εκ μέρους του ΚΕΒΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν θα γίνει «πατροκτόνος» του συστήματος Υγείας.

ΑΚΕΛ για διορισμό Αγαθαγγέλου: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε και δημόσια την απόφαση της να σκοτώσει το μονοασφαλιστικό ΓΕΣΥ

«Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού, ανακοίνωσε και δημόσια την απόφαση της να σκοτώσει το μονοασφαλιστικό ΓΕΣΥ. Όπως ξαναβρήκαν απέναντι τους την κοινωνία, έτσι και τώρα η κοινωνία και οι πολίτες θα τους ξηλώσουν τα σχέδια» τονίζει το ΑΚΕΛ στην ανακοίνωση του.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Ο κ. Αναστασιάδης, πριν μερικές βδομάδες, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον πιθανό διορισμό του κ. Πέτρου Αγαθαγγέλου στο Συμβούλιο του ΟΑΥ, απάντησε ότι δεν πρόκειται να γινεί πατροκτόνος, εννοώντας προφανώς ότι δεν θα γίνει παιδοκτόνος, δολοφονώντας το ΓΕΣΥ.

Εκ των πραγμάτων, η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού, ανακοίνωσε και δημόσια την απόφαση της να σκοτώσει το μονοασφαλιστικό ΓΕΣΥ.

Όπως ξαναβρήκαν απέναντι τους την κοινωνία, έτσι και τώρα η κοινωνία και οι πολίτες θα τους ξηλώσουν τα σχέδια.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.